loader
Foto

Galerie foto

Filmele săptămânii 8-14 iunie, la TVR Moldova

„Amadeus”, „Întoarcere la dragostea dintâi” şi „O vară cu Mara” sunt filmele pe care TVR Moldova vi le recomandă în această săptămână.  

 

Filmul „Amadeus” (SUA, 1984), regizat de Milos Forman, este programat pentru vineri, 12 iunie, de la ora 21:00. În această dramă joacă: Tom Hulce, F. Murray Abraham, Elizabeth Berridge. Peliculei i-au fost acordate 8 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cel mai bun actor (F. Murray Abraham), 4 premii Globul de Aur, 4 premii BAFTA, Premiul Cesar pentru cel mai bun film străin. Acţiunea se petrece în Viena secolului al XVIII-lea. Câmpul suprem de luptă este reprezentat de muzica clasică. În jurul muzicii se duc dispute politice, religioase, amoroase. Şi toate intrigile sunt dirijate de cel mai apreciat compozitor al imperiului: Antonio Salieri - maestru al Capelei Imperiale vieneze. În epocă, un singur rival îi ameninţa laurii: Wolfgang Amadeus Mozart. Disputa dintre ei îl va duce pe unul în mormânt, iar pe celălalt, la azilul de nebuni... împingându-l poate şi la crimă.

Sâmbătă, 13 iunie, de la ora 22:00, TVR Moldova transmite filmul românesc „Întoarcere la dragostea dintâi” (1981). Regia şi scenariul îi aparţin lui Mircea Mureşan. În film joacă: Rodica Mureşan, Costel Constantin, Radu Beligan. Coloana sonoră a filmului a fost realizată de Gheorghe Zamfir. Este povestea tânărului diplomat Petre, care revine în ţară după o îndelungată absenţă legată de îndeplinirea misiunii sale în străinătate. Treptat, el se reintegrează în climatul specific al spaţiului românesc prin reluarea legăturilor cu oamenii apropiaţi: cu părinţii, fosta proprietăreasă, prima iubită şi foştii colegi de școală.

Duminică, 14 iunie, la ora 22:00, TVR Moldova a programat „O vară cu Mara” (1989). Regia este semnată de George Cornea şi din distribuţie fac parte: Teodora Mareş, Lucian Nuţă, Mircea Diaconu, Ilarion Ciobanu. Şase dulgheri maramureşeni, care mai de care mai vrednic și mai priceput, vin într-un sat din Bărăgan să construiască grajduri pentru vite. Şeful echipei (Ilarion Ciobanu) este însoțit de cei patru fii ai săi şi de fiica sa, Mara (Teodora Mareş), a cărei frumuseţe este râvnită de agronomul local. Însă nici maramureşenii n-ar vrea s-o dea după un răgăţean cu una, cu două.

13:00 Global

*Vulnerabilitatile pietelor financiare intr-un mediu global cu evenimente armate in derulare, cu schimbari climatice care influenteaza economiile si cu monede virtuale volatile. Economia Romaniei in contextul economiei globale.

Invitaţi: Radu Puiu, analist financiar şi Lena Dermengiu, interpret limba semnelor romane

Producător Mădălina Rădulescu Vochin

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 
Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Marți, 7 mai, de la ora 11:00, la TVR Internațional, am revăzut o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, ...

„Caligula

În 1944, piesa de teatru „Caligula" a fost publicată la Gallimard. Această „tragedie a inteligenței” în patru acte are premiera pe 26 septembrie ...

Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

 

#tvri