loader
Foto

Galerie foto

Filmele săptămânii 20-26 iulie, la TVR Moldova

Filmul de animaţie „Stăpânul inelelor”, comedia „Cântecele mării” şi drama „Omul care ne trebuie” sunt recomandările TVR Moldova pentru această săptămână.

 

Vineri, 24 iulie, de la ora 22:00, TVR Moldova transmite filmul de animaţie „Stăpânul inelelor” (The Lord of the Rings, SUA, 1978). Regia îi aparţine lui Ralph Bakshi. Este prima ecranizare a celebrei trilogii scrise de J.R.R. Tolkien şi una dintre sursele de inspiraţie pentru seria blockbuster realizată mai târziu de Peter Jackson. Vom recunoaşte pe parcursul filmului vocile lui John Hurt, Christopher Guard, William Squire, Norman Bird.

Pe un tărâm numit Pământul de Mijloc, ameninţat cu dispariţia, câţiva vajnici războinici şi aventurieri-oameni, elfi, hobbiţi şi pitici, conduşi de curajosul Aragorn şi de vrăjitorul Gandalf, formează o frăţie clădită pe încredere şi loialitate. Împreună, vor porni într-o călătorie extraordinară, în căutarea Inelului făurit de Sauron, stăpânul întunericului, pentru a-l distruge şi a scăpa lumea de ameninţarea răului. Filmul a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cea mai bună coloană sonoră.

„Cântecele mării” este o coproducţie româno-sovietică din 1971, regizată de Francisc Munteanu. În film au jucat: Dan Spătaru, Natalia Fateyeva, Ion Dichiseanu, Ştefan Bănică.

Un ansamblu muzical studențesc din Constanţa visează să participe la Festivalul de Muzică de la Soci, în Uniunea Sovietică. După o intrigă pigmentată cu numere muzicale, interludii comice, aventuri şi încurcături, tinerii au de înfruntat comisia de preselecţie de la Bucureşti. Comedia se transmite pe TVR Moldova sâmbătă, 25 iulie, de la ora 22.

Duminică, 26 iulie, de la ora 22:00 urmărim filmul românesc „Omul care ne trebuie” (1979). Scenariul îi aparţine lui Ion Băieşu, regia lui Manole Marcus şi muzica lui George Grigoriu. Îi veţi revedea în film pe: Ilarion Ciobanu, Jeana Gorea, Octavian Cotescu, Catrinel Dumitrescu, Jean Constantin. Vasile, maistru betonist pe un şantier, are probleme în familie: soţia ar vrea să trăiască în oraş, fiul oscilează în alegerea drumului în viaţă între matematică şi fotbal, iar fiica este îndrăgostită de băiatul unei personalităţi influente pe plan local.

“Portretul psihologic şi social al unui muncitor care a trecut de-a lungul vieţii pe şantierele marilor baraje din România. Într-un moment de răzvrătire faţă de acest destin, itinerantul încearcă să se fixeze în viaţa paşnică de orăşean, dar, în final, se reînscrie pe orbita fatală a existenţei sale, plecând din nou pe şantier.” Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2005)

 

21:00 Tradiţii (R)

* Partea I

Prezentator şi producător Tatiana Slivca

(Reluare)

23:00 Tradiţii

* Partea a II-a

Prezentator şi producător Tatiana Slivca

 
Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

 

#tvri