loader
Foto

Galerie foto

Filmele săptămânii 2-8 martie, la TVR Moldova

Grigore Vasiliu-Birlic, Coca Andronescu, Tamara Buciuceanu, Mihai Fotino, Ion Dichiseanu, Dorina Lazăr, Valentin Uritescu sunt nume care, cu siguranţă, ne vor inspira să urmărim filmele săptămânii, la TVR Moldova.

 

Angela este o şoferiţă de taxi care trăieşte singură după divorțul de un soţ alcoolic. Existenţa ei monotonă se împarte între cursele pe care le face cu taxiul, vizitele la mama ei bătrână şi serile petrecute în singurătate în faţa televizorului. Lucrurile par să se schimbe când face cunoştinţă cu un client, Gyuri, un muncitor petrolist venit în capitală pentru specializare. Cei doi se căsătoresc, dar bărbatul urmează să plece pentru trei ani în India, la lucru, şi, din păcate, Angela nu-l poate urma.

Filmul românesc „Angela merge mai departe”, regizat de Lucian Bratu, a fost lansat în 1981. Din distribuţie fac parte: Dorina Lazăr, Valentin Uritescu, Cornelia Rădulescu. Pentru rolul jucat în acest film, actriţa Dorina Lazăr a obţinut în 1982 premiul ACIN. Aflăm povestea Angelei sâmbătă, 7 martie, de la ora 18:30, pe TVR Moldova.

Grigore Vasiliu-Birlic, Silvia Fulda, Ion Finteşteanu, Coca Andronescu, Ion Lucian, Tamara Buciuceanu, Mihai Fotino, Ion Dichiseanu sunt nume care, cu siguranţă, ne vor inspira să urmărim filmul de duminică, 8 martie, de la TVR Moldova. Începând cu ora 14:20 vom viziona Titanic Vals (1964). Comedia, regizată de Paul Călinescu, după un scenariu de Tudor Muşatescu şi Paul Călinescu este o referinţă în cinematografia românească.

Filmul arată destinul unui funcţionar modest la prefectură intrat, fără voie, în malaxorul vieții politice românești interbelice, care-l manipulează transformându-l în victimă. O neaşteptată moştenire îi schimbă destinul. El se vede prins în manevrele politicianiste locale.

 

21:00 Lumină din lumină (R)

*Concert de pricesne şi cântece pascale

Producător Mădălina Mija

(Reluare)

22:40 Lumina din oameni (R)

*Pricesne 5

Era odată o tainică grădină

Realizator Aura Dobre

(Reluare)
 
Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Marți, 7 mai, de la ora 11:00, la TVR Internațional, revedem o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

 

#tvri