loader
Foto

Galerie foto

Filmele săptămânii 13-19 iulie, la TVR Moldova

“Provocarea”, „Fapt divers” şi “Sfânta Tereza şi diavolii” sunt filmele pe care TVR Moldova vi le recomandă pentru acest final de săptămână.

 

Vineri, 17 iulie, de la ora 22:00, TVR Moldova a programat filmul “Provocarea” (Hard Ball, SUA, 2001) regizat de Brian Robbins. În film îi veţi vedea pe: Diane Lane, Keanu Reeves, John Hawkes, Michael B. Jordan, D.B. Sweeney.

(w882)

Conor O'Neill (Keanu Reeves) e un tânăr inteligent şi educat, dar viitorul său promiţător a fost distrus de dependenţa de jocurile de noroc, apoi de alcool şi de hărţuiala permanentă a cămătarilor. Disperat să facă rost de bani, el acceptă să-i ţină locul unui prieten ca antrenor al unei echipe de baseball din Liga Juniorilor, într-un cartier cu probleme din Chicago. Implicarea într-o competiţie reală, ambiţia copiilor şi, nu în ultimul rând, întâlnirea cu frumoasa lor profesoară îl motivează pe Conor să încerce să-şi schimbe viaţa.

***

Filmul românesc „Fapt divers” (1985), în regia lui Andrei Blaier, se va transmite sâmbătă, 18 iulie, de la ora 22:00. Scenariul îi aparţine lui Ioan Grigorescu. Din distribuţie fac parte: Ilarion Ciobanu, Patricia Grigoriu, Răzvan Popa, Vasile Muraru, Mitică Popescu, Adrian Pintea, Valentin Uritescu.

(w882)

Ion Barbu, un tipograf, porneşte în căutarea eroului care a salvat doi copii dintr-un incendiu şi apoi a dispărut. Întâmplarea a fost prezentată în ziare ca un fapt divers, fără ca identitatea salvatorului să fie divulgată, iar Barbu vrea neapărat să dezlege această enigmă.

***

“Sfânta Tereza şi diavolii” (1972) este un film românesc regizat de Francisc Munteanu. Îi veţi revedea în această peliculă pe: Ion Dichiseanu, Peter Paulhoffer, Reka Nagy, Cornel Coman, Ion Anghel, Zephi Alsec.

(w882)

Acţiunea filmului se petrece în septembrie 1944, în nordul Ardealului. Cei doi protagoniști (locotenentul David și căpitanul Mihai Petrescu) au ca misiune dinamitarea unui viaduct care trecea printr-o zonă montană (piscul Sf. Tereza), zonă în care acţiona și un mic grup de partizani. Cei doi sunt parașutaţi în regiune şi apoi ajung să fie luaţi prizonieri. În timpul interogatoriului, Mihai Petrescu se foloseşte de un tertip pentru a-l imobiliza pe ofiţerul german și reuşeşte să evadeze împreună cu David. Ajunși într-un oraş apropiat, cei doi caută un mijloc de transport pentru a merge cât mai repede pe Sf. Tereza. Filmul este programat pentru duminică, 19 iulie, de la ora 22:00.

 

23:00 Tradiţii

* Partea a II-a

Prezentator şi producător Tatiana Slivca

1:00 Mihail, câine de circ

Film * România-RFG, 1979

Regia: Sergiu Nicolaescu

Scenariul: Dumitru Carabăţ, Rudiger Bahr

Cu: Karl Michael Vogler, Ernest Maftei, Sergiu Nicolaescu, Ilarion Ciobanu, Amza Pellea, Ion Besoiu, Vincent Osborne

Film de aventuri, adaptare a romanului omonim de Jack London

Aventurile unui terrier irlandez pe nume Mihail, care fuge de viaţa lipsită de afecţiune din vila unui bogătaş englez şi ajunge să călătorească prin lumea întreagă, însoţind un marinar beţiv, cu care va lega o prietenie emoţionantă.

"Lumea aventuroasă, aspră şi primitivă a eroilor lui Jack London i se potriveşte bine regizorului care, cum ştim, optează întotdeauna pentru prieteniile bărbăteşti destinate să înfrunte temerar vitregiile sorţii. Pentru o dată, privite şi din perspectiva unui câine, prietenul omului." -Adina Darian

Redactor Marian Nicola

Drepturi online: simulcast cu emisia TV, exclusiv pe site-ul tvrplus.ro

 
Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

 

#tvri