loader
Foto

Înghițitorul de săbii

România, 1982

sâmbătă, 18 mai 2024
ora 23:30

 

 

Regia și scenariul: Alexa Visarion

Cu: Mircea Albulescu, George Constantin, Victor Rebengiuc, Ştefan Iordache, Mitică Popescu, Leopoldina Bălănuţă, Tamara Buciuceanu-Botez

Dramă inspirată din nuvelele „Moartea înghiţitorului de săbii" și „Revoltă în port" de Alexandru Sahia și din schița „Vine doamna şi domnul general" de Gheorghe Brăescu. Michel, fost mare artist de circ, se întoarce acasă după ce a colindat întreaga lume şi încearcă să-şi câștige existența prezentând prin mahalale sărace numărul de senzație intitulat „Înghițitorul de săbii". Însă destinul va transforma numărul de succes într-un sfârșit tragic pentru bătrânul circar.

*1982 - ACIN - Premiul de interpretare masculină - Mircea Albulescu. Diplome de onoare pentru imagine – Vivi Drăgan Vasile - şi muzică – Mircea Florian.

 

* Acest program poate fi vizionat de copiii în vârstă de până la 12 ani numai cu acordul sau împreună cu părinții ori familia (AP).

* Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

 

12:00 Ediţie specială (R)

*Ziua Românităţii Balcanice

Ziua romanității Balcanice, sărbătorită în fiecare an în data de 10 mai, a fost marcată, anul acesta, la Institutul Cultural Român din București, printr-o expoziție de fotografie inedită. Este vorba despre o colecție de imagini de interes științific, care prezintă comunitățile de aromâni din Bulgaria, Republica Macedonia de Nord și Albania. Fotografiile sunt realizate de prof dr. hab. Manuela Nevaci, cercetător științific la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan-Alexandru Rosetti” al Academiei Române, care este și vicepreședinte al Societăţii de Cultură Macedo-Română. Au vorbit despre Ziua Romanității Balcanice și despre impofrtanța științifică și culturală a fotografiilor: prof dr Manuela Nevaci, Nicolae Saramandu, cercetător științific la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan-Alexandru Rosetti” al Academiei Române, membru corespondent al Academiei Române și președinte al Societăţii de Cultură Macedo-Română și Ioana Drăgan, directoarea compartimentului Comunități Istorice al ICR București.

Jurnalişti: Lilia Anghel, Marian Nicola şi Lucian Băbeanu

Realizator şi producător Mihaela Iamandei

(Reluare)

13:00 Universitaria

În această ediţia, în prim plan, este învăţamantul de la Universitatea Politehnică din Bucureşti, unde avem întâlnire cu profesorii şi studenţii Facultăţii de Transporturi şi cu cei ai Facultăţii de Energetică. Am participat cu interes la Energy Fest, unde am avut întâlnire inclusiv cu maşina viitorului, alimentată cu hidrogen.

Jurnalişti Ana Maria Mindu şi Gabriela Voinea

Jurnalist senior şi prezentator Camelia Moise

Producător Larisa Avram

 

#tvri