loader
Foto

Galerie foto

Filme mari româneşti, la TVR MOLDOVA

Telespectatorii de peste Prut vor putea urmări producţii premiate internaţional, filme clasice şi documentare.

 

„Aferim!", „Poziţia copilului", „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", „Felicia înainte de toate", „Marţi, după Crăciun" sunt doar câteva dintre producţiile cinematografice româneşti de succes care vor fi difuzate de TVR MOLDOVA, alături de pelicule create înainte de 1989.

TVR MOLDOVA va împlini doi ani de emisie la 1 Decembrie 2015, moment marcat prin debutul unei serii de filme româneşti multi-premiate.

După această dată, telespectatorii din Republica Moldova vor putea urmări producții noi, apreciate, ale cinematografiei româneşti, sub genericul „Filmul românesc contemporan". În 2016, Televiziunea Română vizează consolidarea difuzării de film românesc pentru telespectatorii de peste Prut prin producţii istorice, comedii, de aventuri, precum şi filme pentru copii.

Pe lângă filmele realizate în România, în noua grilă a TVR MOLDOVA se vor regăsi şi filme produse recent, în Republica Moldova, cum ar fi „Ce lume minunată”, premiat deja în America şi în Franţa, alături de documentare inspirate din istoria Basarabiei, precum seria „Să nu ne răzbunaţi”.

În actualul context geopolitic, tensionat de conflicte mocnite la graniţa de nord-est a Uniunii Europene, o misiune extrem de importantă a României este aceea de a ajuta Republica Moldova să îşi redescopere şi să îşi preţuiască identitatea de stat european.

Filmele tale de acasă, la TVR MOLDOVA!

10:00 Mihail, câine de circ

Film * România-RFG, 1979

Regia: Sergiu Nicolaescu

Scenariul: Dumitru Carabăţ, Rudiger Bahr

Cu: Karl Michael Vogler, Ernest Maftei, Sergiu Nicolaescu, Ilarion Ciobanu, Amza Pellea, Ion Besoiu, Vincent Osborne

Film de aventuri, adaptare a romanului omonim de Jack London

Aventurile unui terrier irlandez pe nume Mihail, care fuge de viaţa lipsită de afecţiune din vila unui bogătaş englez şi ajunge să călătorească prin lumea întreagă, însoţind un marinar beţiv, cu care va lega o prietenie emoţionantă.

"Lumea aventuroasă, aspră şi primitivă a eroilor lui Jack London i se potriveşte bine regizorului care, cum ştim, optează întotdeauna pentru prieteniile bărbăteşti destinate să înfrunte temerar vitregiile sorţii. Pentru o dată, privite şi din perspectiva unui câine, prietenul omului." -Adina Darian

Redactor Marian Nicola

Drepturi online: simulcast cu emisia TV, exclusiv pe site-ul tvrplus.ro

11:30 Vivi Art

Vivi Art este o emisiune de divertisment, cu impact educativ, destinată atât copiilor, cât și părinților. Gazda proiectului este Vivien Rusu, o fetiţă talentată, curioasă din fire, care îşi propune să îi descopere pe copiii talentati din Republica Moldova. Domeniile explorate sunt diverse: gastronomie, teatru, muzică, sport, dans, astronomie, hipism, călătorie, vlogging, etc. Emisiunea, filmată în manieră home video, este interesantă, veselă şi educativă.

Moderator Vivien Rusu Producător Natalia Catan

 
Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

 

#tvri