loader
Foto

Galerie foto

Familii şi temelii în Pirinei

Miercuri, 23 noiembrie, de la ora 21:00, la TVR Internaţional şi pe TVR + ați urmărit o nouă ediţie a emisiunii "Actualitatea TVRi":  Episodul 2 al seriei spaniole din Vilaller, realizate de Elena Dinu.

 

Actualitatea TVRi

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Cu seriozitate, cu responsabilitate, cu bună credinţă şi cu dorinţa lucrului bine făcut, preoţi împreună cu români laici şi-au asumat misiunea de a vorbi cu mândrie despre România în ţara care i-a adoptat şi i-a făcut cetăţeni.

(w882) Pirinei

Români şi preoţii din diaspora au demonstrat limpede că mărturia prin grai şi port, dar mai ales prin purtare este asemenea unui har, strădanie plină de credinţă de a cunoaşte lumea nouă şi de a se împărtăşi  din darurile vieţii care nu oferă în fiece zi şi tuturor din preaplin pe tavă.

(w882) Pirinei

Preoţia este o chemare sfântă şi cel care a descoperit vocaţia de a-L urma pe Hristos a pornit la un drum care cere răbdare, disciplină, ordine, rugăciune, muncă, înţelepciune şi statornicie.

(w882) Pirinei

În zona Munţilor Pirinei trăiesc destui români risipiţi prin văile care mult seamănă cu Carpaţii de acasă. Comunităţile sunt atomizate, însă poate tocmai acest lucru conferă savoare fiecărei întâlniri cu românii.

Rudele se adună cu rude, prietenii cu noi prieteni, preoţii cu obştea sau cu mănunchiuri de creştini români adunaţi de prin cătune. Cunoaştem în Vilaller zone care parcă ar fi copiate din peisajele lui Grigorescu şi chipuri precum cele ale lui Tonitza, dar mai ales oameni.

Vilaller este adunare obştească în cel mai larg sens al cuvântului, iar dacă priveşti printre gene spre streşini parcă ai vedea rânduite asemenea cuiburilor de rândunele zeci de familii româneşti care îşi rostuiesc destinele pentru a trăi demn şi curat.

(w882) Pirinei

Realizatori: Elena Dinu şi Titi Dincă

***

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+.

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Ferma

* Editia 1166

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri