loader
Foto

Galerie foto

Ediție specială “Lumea și noi”, duminică la TVRi

Duminică, 16 august, de la ora 20.30, la TVR Internațional ne-am reamintit de ce iubim România, alături de românii din Italia și ministrul Angel Tîlvăr.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+

În regiunea Lazio, potrivit ultimelor informatii, unul din trei imigranţi este român. Conform  Eurostat, numai în provincia Roma trăiesc 154.000 de rezidenţi români.

În plus, potrivit ultimelor date statistice, numărul românilor care au reşedinţă în Peninsulă a ajuns la 1.071.342. Italia deţine, astfel, recordul european în ceea ce priveşte prezența cetățenilor români pe teritoriul său.

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a efectuat la sfârșitul lunii iulie o vizită de patru zile în Italia, prilej cu care a subliniat importanța care trebuie acordată comunității românești din Italia, având în vedere că este cea mai mare din afara granițelor României.

În afară de discuţiile cu autorităţile locale, el s-a aflat în mijlocul comunităţii de români din regiunea Lazio, unde s-a întâlnit cu reprezentanți ai mediului asociativ, clerului și mass media de limba română.

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare a participat și la Hramul Bisericii Ortodoxe Române Sfântul Pantelimon din Roma. În Italia există 160 de parohii în care serviciul religios este asigurat de preoți români. Și la Roma, oficialul de la București a folosit aceeași ”formulă” pe care o foloseste în cazul românilor din străinătate. “ Oriunde am fi să nu uităm niciodată să iubim România și să fim mândri că suntem români!”

Foto: dprp.gov.ro

Realizator Roxana Gheorghe.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

18:00 Telejurnal Moldova

Prezentator Vadim Cheptanaru

Producători: Irina Bejenaru, Anastasia Ciuleacu

Translator mimico gestual

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

*Sport (montaj TVRi)

18:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”, o ediție despre conservarea valorilor culturale românești

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00, revedeți o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”.

 

#tvri