loader
Foto

Galerie foto

Drame româneşti, în weekend, la TVR Internaţional

Sâmbătă şi duminică, de la ora 22:00, urmăriţi la TVRi „Concursul”, filmul din 1982 regizat de Dan Piţa şi „Punct... şi de la capăt”, drama lui Alexa Visarion din 1987.

 

Concurs (sâmbătă, 15 octombrie, ora 22:00)

Un colectiv de funcţionari publici participă la un concurs de orientare, într-o pădure care urmează să fie distrusă pentru a se construi un mastodont industrial. Echipei i se alătură un tânăr necunoscut, pasionat de drumeţii, care devine pe parcurs ghidul şi liderul grupului.

Preocupaţi până la obsesie de respectarea regulamentului, concurenţii ignoră până şi strigătul disperat după ajutor al unei femei. Treptat, tensiunile din grup ies la iveală şi explodează, iar paşnica distracţie în natură se transformă într-o scenă de teatru grotesc.

Drama din 1982 este regizată de Dan Piţa, cel care a făcut filme ca Tănase Scatiu (1976), Mai presus de orice (1978), Profetul, aurul și ardelenii (1978) sau Bietul Ioanide (1979). În rolurile principale îi regăsim pe Gheorghe Dinică, Claudiu Bleonţ şi Ştefan Iordache.

Absolvent al Institutului Național de Artă Teatrală și Cinematografică București, la clasa profesoarei Dina Cocea, Gheorghe Dinică a fost un artist complet. El jucat la cele mai importante teatre din România, a interpretat sute de roluri în producţii cinematografice şi de televiziune, a cântat romanţe şi cântece de petrecere cu care a lansat discuri. În marea lor majoritate, rolurile din cinematografie au fost personaje negative, motiv pentru care actorul Horațiu Mălăiele l-a supranumit: „cel mai mare «rău» al cinematografiei româneşti".

Punct şi de la capăt (duminică, 16 octombrie, ora 22:00)

Traumatizat de pierderea soţiei sale, inginerul Vasile se integrează într-un nou colectiv de muncă din provincie, la faimosul ARO. Înduioşată de singurătatea în care se complace, Cristina îi înfrânge rezistenţa, apropiindu-se de băieţelul lui, iar maşina câştigă raliul de la Cairo (Tudor Caranfil,  Dicţionar de filme româneşti).

Alexa Visarion este regizor de teatru și film și scenarist. A primit numeroase premii, printre care Premiul Academiei Române, acordat de pentru întreaga creație teatrală și cinematografică, și Premiul UNITER pentru întreaga activitate artistică. A regizat filme pentru care a fost şi scenarist: „Ana", „Luna verde", „Vinovatul", „Năpasta", „Înghițitorul de săbii" sau „Înainte de tăcere".

Din distribuţia dramei, fac parte actori ca Ovidiu Iuliu Moldovan, Camelia Maxim, Victor Rebengiuc, Tamara Buciuceanu, Leopoldina Bălănuţă şi Mircea Albulescu.

10:45 Vedeta familiei

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Deșliu

Juriu: Matilda Pascal Cojocărița, Elena Gheorghe, Radu Ștefan Bănică

Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Realizator Monica Mihai

Producător Elena Stirbescu

12:00 Sâmbătă cu Albertina

„Sâmbăta cu Albertina” este cu şi despre stilul nostru de viaţă. Aflăm despre sănătate, educaţie, film & teatru, muzică & festivaluri, oameni de succes, social media, artă, psihologie, carte, sport, gastronomie, modă, nutriţie şi despre tot ce ne preocupă în viaţă.

Prezintă Albertina Ionescu

Producător George Tudor

 
„Fraţii Jderi”, în topul celor mai vizionate filme românești

TVR Internațional programează sâmbătă, 11 mai, de la ora 23:30, „Frații Jderi” (România, 1974), după romanul omonim al lui Mihail Sadoveanu. ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Abordarea modernă a sarcinii

Abordarea modernă a sarcinii

publicat: vineri, 10 mai 2024

În ediția de luni, 13 mai, a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră” aflați despre pregătirea sarcinii, etapele-cheie în monitorizarea ...

 

#tvri