loader
Foto

Galerie foto

Diabetul şi chirurgia metabolică, temele săptămânii la “Un doctor pentru dvs.”

De luni până joi, de la ora 19.00, la TVR Internaţional discutăm cu specialişti de top despre beneficiile chirurgiei metabolice, cancerul gurii, chirurgia estetică, diabetul şi pancreasul.

 

Moderatorii emisiunii sunt Irninis Miricioiu, Miruna Moraru, Ana Maria Ghiur şi Sorin Sîrbov, iar despre invitaţii şi tema de discuţie din fiecare ediţie aflaţi mai jos mai multe detalii.

 

Luni, 9 noiembrie

(w500) Irninis Mi

Irninis Miricioiu discută cu dr. Ionuț Hutopilă, medic specialist chirurgie generală, competență în chirurgia obezității, Ponderas.

Tulburările metabolice afectează peste 20% dintre românii cu vârsta peste 18 ani, arată studiul epidemiologic ”Obezitatea în România”. Conform analizei, rata obezităţii creşte odată cu vârsta. Care sunt avantajele estetice şi medicale pe care le câştigă pacienţii în urma unei intervenţii de chirurgie metabolică aflăm de la invitatul ediţiei de luni, la ora 19.00, la TVR Internaţional.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Marţi, 10 noiembrie

(w500) Miruna Mun

Miruna Moraru aduce informaţii noi despre cancerul gurii de la prof. dr. Alexandru Bucur - medic primar chirurgie orală și maxilofacială, competenţă în implantologie orală, decanul Facultății de Medicină Dentară ,U.M.F.„Carol Davila”.

Invitatul ediţiei vorbeşte despre formele de debut ale cancerului oro-maxilo-facial, care apare la nivelul buzelor, în interiorul gurii, pe partea posterioară a faringelui, la nivelul amigdalelor sau al glandelor salivare şi este mai frecvent la bărbaţi decât la femei. Se recomandă, printre altele, evitarea fumatului, a alcoolului, o igienă orală corectă şi vizite constante la medicul dentist.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

 

Miercuri, 11 noiembrie

(w500) anamaria g

Ana Maria Ghiur a aflat răspunsul la întrebarea: chirugia estetică, necesitate sau moft? Invitatul ediţiei a fost prof. dr. Ioan Lascăr, medic primar chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă, Şef Clinica de Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă, Sp.Clinic de Urgenţă Floreasca.

Microchirurgia a devenit o specialitate esenţială în domeniul procedurilor reconstructive. Tehnologiile şi metodele de lucru care acţionează microscopic au evoluat atât de mult în ultimele decenii, încât aproape toate operaţiile plastice reconstructive şi estetice se finalizează cu succes atât fizic cât şi social iar pacientul se integrează rapid în societate.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

 

Joi, 12 noiembrie

(w500) Sorin Sîr

Sorin Sîrbov prezintă informaţii despre diabet şi pancreas aflate de la prof. dr. Constantin Ionescu - Târgoviște, medic primar diabetologie și boli metabolice, Institutului de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „N.C. Paulescu”,  preşedintele Asociaţiei Medicale Române.

În România există peste 1 milion de adulţi şi aproximativ 2.800 de copii bolnavi de diabet. Conform statisticilor furnizate de Federaţia Internaţională de Diabet, la nivel global, se preconizează că, până în anul 2030, diabetul va afecta 438 de milioane de oameni, aproape dublu faţă de numărul înregistrat până în prezent. Diabetul zaharat este o afecţiune severă, evoluează silenţios, fără semne distincte, fiind răspunzător anual de decesul, pe glob, a aproximativ patru milioane de oameni.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: office@liviadent.ro

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook.

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.

(w100) Logo Ponde Unul dintre cele mai ambițioase proiecte medicale din Romania, Ponderas are o capacitate de 141 de paturi, 8  săli de operație și peste 35 de cabinete medicale. Centrul este dotat cu tehnologie de avangardă: echipamente medicale  de ultimă generație pentru centrul de imagistică (CT, RMN, ecografie și RX), cinci săli de operație utilate complet cu echipamente de chirurgie laparoscopică 2D și 3D,  anestezie video-asistată, două laboratoare de endoscopie și, nu în ultimul rând, un centru de training ce are sisteme audio-video de transmisie live Full HD 3D din sălile de operație în sălile de curs. În prezent, Ponderas este singurul Centru de Excelență în Chirurgia Metabolică și Bariatrică din Estul Europei cu dublă acreditare – europeană și americană. Contact: Tel.: 021 9886/ 0751.116.397,  office@ponderas.ro, pagina de Facebook

(w100) Mirador

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

10:00 Ferma

* Editia 1166

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

10:50 Smart Diaspora

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri