loader
Foto

Despre viitorul României turistice, la TVR Internaţional

Miercuri, 19 noiembrie, Sorin Burtea şi invitaţii săi au vorbit despre potenţialul şi viitorul turismului în România. De la ora 22:00, la TVR Internaţional şi online, pe TVR+.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În platoul emisiunii „Investiţi în România” – Euroeconomica a venit Marilena Stoian, preşedinta ANTREC (Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural), ea însăşi fiind deţinătoarea unei pensiuni la ţară. Marilena Stoian este şi conferenţiar, iar studiile şi le-a făcut al Academia de Studii Economice (Bucureşti), unde a absolvit Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale. În plus, Marilena a studiat – printr-o bursă Usaid – ecoturismul şi a observat modul de gândire şi de afaceri al americanilor.

În 1994 a înfiinţat ANTREC, ca doi ani mai târziu să devină managerul unui program PHARE al UE pentru dezvoltarea turismului rural.

Tot miercuri, 19 noiembrie, alături de Sorin Burtea a fost prezent şi Gheorghe Fodoreanu, preşedintele agenţiei Invitation Romania, care a fost în trecut şi şeful Agenţiei Naţionale de Turism din România. „70% din destinaţiile turistice sunt produse ecologice, nu sunt alterate de industrie, pentru că industrie nu prea mai avem. Nu există un site bine făcut la nivel mondial despre România. Nu există o adresă pentru birourile de turism din lume”, spunea Gheorghe Fodoreanu despre infrastructura turistică a României în Ziarul Financiar.

Prin telefon, a intervenit şi Nicolae Platon, directorul general al Agenţiei  Turismului a Republicii Moldova.

Emisiunea “Investiţi în România!-Euroeconomia” este difuzată în direct, la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

6:20 Românii universali

*Mircea Tudor-inventatorul care a cucerit lumea

Mircea Tudor este romanul care a construit celebrul Roboscan, un scanner de securitate pentru camioane, care poate detecta arme, droguri sau alte materiale periculoase in cateva secunde. Impreuna cu o intreaga echipa de cercetare pe care a stiut sa o construiasca, sa o motiveze si sa o pastreze chiar si in anii de cumpana, Mircea Tudor a castigat marele premiu la Salonul de inventica de la Geneva in 2009 cu Roboscan.

Dupa doar 4 ani a castigat din nou Marele premiu cu un scanner complet automatizat de avioane, fiind singurul inventator din lume care a fost premiat de doua ori la prestigiosul Salon. Tot el a pus bazele unui Centru de cercetare aplicativa, care este o veritabila scoala pentru tinerii cercetatori romani.

Astazi, scannerele de camioane si de avioane inventate de o companie romaneasca ajuta la prevenirea traficului ilegal de persoane sau de obiecte periculoase in multe tari din lume.

In aceasta editie a emisiunii Romani Universali veti afla povestea unui roman care si-a dedicat viata si banii, muncii de cercetare, ajungand sa creeze o tehnologie unica in lume, cu un imens impact in viata comunitatilor. Veti afla ce sacrificii a facut si cum a crezut intr-un proiect pe care multi inaintea lui l-au considerat utopic.Realizator Codruta Angelescu

Director imagine Mihai Patrascu

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

6:55 Imnul României

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri