Despre sunet şi culoare cu doi artişti români, vineri la „Lumea şi noi”
marţi, 08 decembrie 2015
Mihai Morna şi Daniela Sălăgean sunt doi români din Catalonia pe care i-am cunoscut, vineri, 11 decembrie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional.
Mihai Morna
Mihai Morna
Mihai Morna
Daniela Sălăgean
Daniela Sălăgean
Daniela Sălăgean
Daniela Sălăgean
Icoane
Daniela Sălăgean
Maica Domnului
Icoane
Tablou
Tablou
Mihai Morna
Mihai Morna
Mihai Morna
Daniela Sălăgean
Daniela Sălăgean
Daniela Sălăgean
Daniela Sălăgean
Icoane
Daniela Sălăgean
Maica Domnului
Icoane
Tablou
Tablou
Alte legături
Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Mihai Morna

Născut la Iaşi într-o familie de muzicieni, a terminat studiile liceale în oraşul natal, apoi a continuat studiul viorii la Academia de Muzică din Bucureşti.

De-a lungul anilor a susţinut o amplă activitate concertistică şi camerală pe scenele filarmonicilor din Iaşi, Bucureşti, Bacău, Botoşani. A devenit membru al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti.

(w640) Mihai Morn

Din dorinţa de a trăi muzica la ea acasă, în Europa”, alege o carieră în Spania. Din 2003, face parte din Orchestra Simfonică a Teatrului „Liceo” din Barcelona.

(w640) Mihai Morn

Vă invităm să aflaţi povestea unui muzician de succes - violonit, apreciat atât în Spania cât şi în afara ei - la „Lumea şi noi”, de vineri, 11 decembrie.

***

Daniela Sălăgean

Este un artist plastic autodidact cu talent de la Dumnezeu dăruit - aşa cum se caracterizează.

A plecat din Bistriţa în urmă cu 13 ani şi s-a stabilit în Santa Maria de Palautorde, Barcelona. Pictează din copilărie, de când a descoperit fascinantul univers al culorilor şi formelor.

(w640) Daniela SÄ

Nu a studiat arta decât pe cont propiu, tehnicile folosite sunt învăţate în atelierul personal. Mii de ore de practică, încercări, experimente, idei aşternute pe pânză sau sticlă, toate au dus la crearea unui stil propriu deosebit.

(w640) Tablou

Privind lucrările ei descoperi un pictor interesant. Tablourile dovedesc forţă şi capacitatea de a creea o lume fascinantă. A avut expoziţii de artă modernă decorativă pe plan local, vânzări în locuri publice, dar şi pentru comunitatea românilor din Parohia „Ştefan cel Mare” din Arbucies.

(w640) Icoane

Un material realizat de Raluca Amzăr

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 • 18:00
  Serial TV
  *Primăverii *Sezon 2 Episodul 3 şi 4 România 2018 Distribuţie : Maia Morgenstern, Diana Cavallioti, Dragoş Huluba, Alex Conovaru şi Corina Dănilă Scenariul Octavian Strunilă Regizor Laurenţiu Maronese O comedie spumoasă în care chimia între actori este perfectă, iar momentele amuzante se ţin lanţ. Mătuşa Florina, interpretată de actriţa Maia Morgenstern, aduce în casa ei din Primăverii doi nepoţi, alături de familiile lor. Pentru a deveni moştenitorii imobilului estimat la 3 milioane de euro, aceştia trebuie să stea alături de ea 10 ani şi să se supună regulilor casei. Producător tv Ştefan Stănescu
 • 19:00
  Un doctor pentru dumneavoastră
  *13 ani *Obezitatea, bolile cardiovasculare şi pâinea noastra cea de toate zilele Invitat: din Italia, dr. Gheorghe Cerin, medic primar cardiolog, dr. în ştiinţe medicale, responsabilul Unităţii de Medicină Internă-Cardiologie, Clinica San Gaudenzio, Novara, preşedintele Asociaţiei Medicilor Români din Italia, membru al Societăţii Europene de Cardiologie Stilul nostru actual de hrană, ca şi cel de viaţă, stau la baza kilogramelor în plus, kilograme care pot determina un exces ponderal, ca şi obezitate, uneori severă. Pentru persoanele trecute de vârsta de 45-50 de ani, excesul de kilograme se va însoţi întotdeauna de creşterea tensiunii arteriale, a colesterolului, glicemiei şi a trigliceridelor, elemente care prevestesc apariţia ulterioară a diabetului de tip 2, a accidentelor vasculare cerebrale, steatozei hepatice sau, pentru cei mai în vârstă, a Alzheimerului. Vă propunem așadar o abordare deschisă privind modul corect de hrană şi de schimbare a obişnuinţelor alimentare, adeseori nepotrivite cu nivelul de activitate fizică pe care o desfăşurăm zilnic. Vom analiza în detaliu rolul carbohidraţilor în hrana noastră şi mai ales rolul acestora în producerea obezităţii, obezitate care este de fapt cauza majoră a unor boli cronice precum cele cardiovasculare, dar şi unele forme de cancer. Moderator Măriuca Mihăilescu Realizator Cristina Anton Producător Monica Ancuţa (redifuzare)
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri *Tema zilei Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru Transmisiune directă *Sport *Meteo
 • 20:50
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 21:00
  Avocatul dumneavoastră
  *21 ani *Contractul, lege a părţilor Invitat: Dan Laurenţiu Stoicescu, avocat Rubrica INFO *Informaţii utile despre contractul de închiriere comercială în Franţa Invitată: avocat Diana Dauphin Lazăr Moderator Angela Avram Jurnalist Aura Iosif Producător Angela Avram (redifuzare)
 • 22:30
  România 9!
  Moderator Ionuţ Cristache Jurnalist Oana Cucuruzeanu Producător Livia Şerban Iancu
 • 23:30
  Câştigă România!
  Prezintă Virgil Ianţu Regia artistică Larry Maronesse Producător Diana Pascal O producţie TVR2 şi Zucchero Media
 • 00:30
  #NuExistaNuSePoate!
  *cu Andreea Marin O oră de motivaţie şi inspiraţie în compania oamenilor care reuşesc în viaţă fiindcă pentru ei nu există nu se poate Director de imagine Vlad Tănase Regia artistica Aurel Badea Producător tv Diana Pascal (redifuzare)
 • 01:30
  Generaţia Fit
  *În cadrul programului vor fi oferite antrenamente de fitness şi gimnastică autorizate pentru începători şi avansaţi, coordonate de către profesori autorizati, sfaturi ale unor medici nutriţionişti şi o reţetă sănătoasă pentru sportivi şi publicul larg! Gazde: antrenori Diana Preda şi Gabriel Toncean Producător: Ştefan Stănescu Coproducție TVR-FRCF
 • 02:00
  Un doctor pentru dumneavoastră
  *13 ani *Obezitatea, bolile cardiovasculare şi pâinea noastra cea de toate zilele Invitat: din Italia, dr. Gheorghe Cerin, medic primar cardiolog, dr. în ştiinţe medicale, responsabilul Unităţii de Medicină Internă-Cardiologie, Clinica San Gaudenzio, Novara, preşedintele Asociaţiei Medicilor Români din Italia, membru al Societăţii Europene de Cardiologie Stilul nostru actual de hrană, ca şi cel de viaţă, stau la baza kilogramelor în plus, kilograme care pot determina un exces ponderal, ca şi obezitate, uneori severă. Pentru persoanele trecute de vârsta de 45-50 de ani, excesul de kilograme se va însoţi întotdeauna de creşterea tensiunii arteriale, a colesterolului, glicemiei şi a trigliceridelor, elemente care prevestesc apariţia ulterioară a diabetului de tip 2, a accidentelor vasculare cerebrale, steatozei hepatice sau, pentru cei mai în vârstă, a Alzheimerului. Vă propunem așadar o abordare deschisă privind modul corect de hrană şi de schimbare a obişnuinţelor alimentare, adeseori nepotrivite cu nivelul de activitate fizică pe care o desfăşurăm zilnic. Vom analiza în detaliu rolul carbohidraţilor în hrana noastră şi mai ales rolul acestora în producerea obezităţii, obezitate care este de fapt cauza majoră a unor boli cronice precum cele cardiovasculare, dar şi unele forme de cancer. Moderator Măriuca Mihăilescu Realizator Cristina Anton Producător Monica Ancuţa
 • 03:00
  Telejurnal
  *Ştiri *Tema zilei Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 03:50
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 04:00
  Avocatul dumneavoastră
  *21 ani *Contractul, lege a părţilor Invitat: Dan Laurenţiu Stoicescu, avocat Rubrica INFO *Informaţii utile despre contractul de închiriere comercială în Franţa Invitată: avocat Diana Dauphin Lazăr Moderator Angela Avram Jurnalist Aura Iosif Producător Angela Avram