loader
Foto

Despre negocierea pentru formarea guvernului moldovean, la “Orizont european”

Luni, 19 ianuarie, de la ora 20.30, la TVR Moldova, și marți, 20 ianuarie, de la ora 15.00, la TVR Internațional, Miruna Munteanu a dezbătut cu invitaţii săi stadiul negocierilor pentru formarea noului Executiv din Republica Moldova.

 

Miruna Munteanu
Orizont European

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Procesul de negocieri privind crearea unei noi coaliţii de guvernare continuă peste Prut. După alegerile din 30 noiembrie 2014, au avut loc mai multe runde de negocieri între PLDM, PD și PL. Liderii de partide au discutat despre viitorul noii coaliții, însă nu au reuşit încă finalizarea negocierilor şi stabilirea unui consens.

Cum decurg negocierile şi cum vor reuşi liderii celor trei partide pro-europene să asigure Republicii Moldova o guvernare de calitate în următorii patru ani? La această întrebare vor încerca să răspundă invitaţii primei ediţii “Orizont european” din acest an.

Preşedintele Klaus Iohannis, care ar fi trebuit să ajungă în Republica Moldova pe 22 ianuarie, şi-a amânat vizita oficială. Acum câteva zile, într-un interviu, Iohannis îşi exprimase încrederea că, până în momentul în care va ajunge în Republica Moldova, negocierile politice între partidele proeuropene, care au ajuns în Parlament, „se vor apropia de finalizare”.

Invitaţii ediţiei sunt Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române şi Arcadie Barbaroşie, directorul executiv al Institutului de Politici Publice, Chişinău, care se alătură discuţiei pe skype.

Moderator: Miruna Munteanu

Producător: Aura Iosif

**

TVR Moldova este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)

3:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri