loader
Foto

De la planșetă…la șevalet, Lucian Popescu – Elveția

Luni, 21 decembrie, de la ora 20.30, la TVR Internațional l-aţi cunoscut pe pictorul Lucian Popescu din Baden, într-o nouă ediție „Lumea și noi”.

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Lucian Popescu (foto dreapta) s-a născut în 1936 în comuna Unirea, pe brațul Borcei, în județul Călărași. Tatăl său, aviator, a murit la numai 36 de ani, în timpul celui De-Al Doilea Război Mondial.

Profesorul Teodorescu-Romanați, pictor și restaurator de biserici, îl încurajează înspre desen, în timpul celor 2 ani petrecuți în internatul liceului Mihai Viteazu din București. Fiind unul dintre câștigătorii concursului de desen organizat în 1961 de Studioul Animafilm, sub conducerea regizorului Ion Popescu Gopo, urmează cursul special de tehnici de animație, organizat de acest studio.

Apoi lucrează ca desenator tehnic, și ulterior ca proiectant în arhitectură. În 1974 obține, cu greu, viza pentru a-și vizita sora, violonistă la Opera Scala din Milano. Nu se mai întoarce și se stabilește în Elveția.

Realizator Dan Paul Ionescu

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Claudiu Lucaci şi Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)

3:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula (R)

Producător Victor Dochia

(Reluare)
 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri