loader
Foto

Galerie foto

Daniela Costea, cercetătoarea care aparţine Europei, marţi la “Lumea şi noi”

Marţi, 27 mai, de la ora 20.30, TVR Internaţional v-a invitat să o cunoaşteţi pe Daniela Costea şi să aflaţi povestea ei norvegiană.

 

Cristina Timuș
Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă pe TVR+

Daniela Costea era medic stomatolog şi preparator universitar la catedra de patologie orală a Universităţii Carol Davila din Bucureşti în 2000, an hotărâtor pentru cariera sa.

Întotdeauna şi-a dorit mai mult,  mai ales să evolueze profesional. Şi a reuşit. A optat pentru o bursă de master şi doctorat la Universitatea din Bergen. S-a îndrăgostit la prima vedere de Norvegia, dar şi de jumătatea ei, Helge.

Din anul 2005 este profesor - cercetător la Universitatea din Bergen, Norvegia. Daniela Costea a refuzat oferte de lucru în Londra şi în SUA.

Crede că aparţine Europei şi are România în suflet, pentru că de Oneşti încă o leagă rădăcinile, familia sa. Este un om simplu, de o fineţe şi o eleganţă aparent nespecifică unui cercetător în patologia canceroasă orală.

Povestea ei aţi putut-o afla marţi, 27 mai, de la ora 20.30 la TVR Internaţional.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

Luni, 29 aprilie, de la ora 19:00, revedeți o ediție a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră”, la TVR Internațional.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 

#tvri