loader
Foto

Galerie foto

Cultura română la Londra: 1 Belgrave Square

Miercuri, 19 martie, de la ora 20.30, ați fost invitați la o nouă ediție “Lumea și noi”, la TVR Internațional, în cadrul căreia v-am dus la Londra.

 

Lumea şi noi

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

“1Belgrave Square” este principala adresă a culturii române din Londra, cu o ofertă din care nu lipsesc cele mai bune concerte, filme şi cărţi. Institutul Cultural Român se află  într-un vechi palat aristocratic construit în secolul al XIX-lea.  Clădirea a fost achiziţionată de statul român în anii treizeci ai secolului trecut şi a funcţionat pe rând ca ambasadă, reşedinţă a ambasadorului sau a personalului diplomatic şi, din 2006, institut cultural.

Institutul Cultural Român  din Londra este unul din cele mai active institute de gen  din capitala Marii Britanii, organizând  câte un eveniment la 2-3 zile.

Prezenţi la deschiderea sezonului de primavară al “Concertelor Enescu”(unul din programele permanente ale Institutului, iniţiat în 2007), ne-am bucurat de muzica bună, alături de o sală arhiplină, în ciuda ploii şi a grevei de la metroul londonez.

În cadrul “Săptămânei Modei”, manifestare organizată la  Londra într-o secţiune  al cărei curator este British Council şi dedicată tinerilor designeri de modă din mai mult de 30 de ţări, am participat la vernisajul  expoziţiei “Beauty in the Making”,deschisă la  sediul Institutului Cultural Român,  în care au  expus  tineri designeri în plină afirmare: Ioana Ciolacu, Lana Dumitru, Cristina Sabaiduc şi Lucian Broscăţean.

Expoziția a trezit un real interes publicului, dar şi specialiştilor, iar  Lucian Broscăţean a câştigat menţiunea specială  a juriului la categoria „cel mai bun designer”.

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

16:00 Ora regelui

Tinerii din București și din Iași care au finalizat nivelul de aur al programului Duke of Edinburgh, în acest an, au obținut cea mai înaltă distincție și, în cadrul unei ceremonii organizate de Majestatea Sa Margareta, la Palatul Elisabeta, au primit certificatul de recunoaștere.

Alteța Sa Regală Principele Radu a vizitat un liceu special al Buzăului, Colegiul Economic ”Regele Mihai”. După București, aici este al doilea centru de învățământ din țară din care provin mulți dintre studenții Academiei de Studii Economice din capitală.

Într-o clădire-monument de arhitectură din Craiova, a fost inaugurat Muzeul Cărții și Exilului Românesc. Noul muzeu ce deține 38 de colecții, reprezintă una dintre atitudinile necesare în rescrierea istoriei noastre postbelice și în reconsiderarea istoriei literaturii și culturii românești.

Arhiva primei agenții de presă din țară a început să se constituie cu 135 de ani în urmă. În acest timp, Agerpres a consemnat zi de zi evenimentele românilor și ale lumii. Povestea agenției care își păstrează menirea de a informa corect, impartial și prompt, o aflăm în ”Ora Regelui”.

Prezentator Bogdan Şerban-Iancu

Realizatori: Bogdan Ţerban-Iancu, Adelina Dumitrescu, Sandrino Gavriloaia

Producător Lidia Voicu

16:45 Cu ai mei

*Editia 3

Interviuri realizate într-o atmosferă relaxată cu vedete ale folclorului românesc, despre viaţa lor de dincolo de scenă.

Producător Iuliana Tudor

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri