loader
Foto

Galerie foto

Realizările românilor de pretudindeni

Corespondent TVRi vă prezintă, în ediția din 21 decembrie, de la ora 21.30, români remarcabili, din diverse zone ale lumii, ale căror realizări merită cunoscute și aplaudate.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Vă aducem în atenție la sfârșit de an, trei proiecte importante pentru România, pentru că sunt dedicate sănătății și pentru că sunt dezvoltate de trei echipe de tineri IT-iști români.

Aceștia au fost desemnaţi câștigători la evenimentul Hacking Health, primul hackathon din România pe teme de sănătate, organizat cu sprijinul organizației Smart Everything Everywhere.

În studio - Diana Popp, cofondatoarea Smart Everything Everywhere

(w882)

"Tradiții prin ochi de copii" este un spectacol realizat de Clubul prichindeilor de la Roma. Toți copiii acestui Club sunt născuți în Italia și puțini dintre ei au avut prilejul de a descoperi în mod direct un Crăciun românesc. Spectacolul  a fost organizat de Asociația Insieme per l’Athos, Accademia di Romania, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, Radio România, sub patronajul Ambasadei României din Italia și al Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun, în parteneriat cu TVR Internaţional.

Prin telefon - Giuseppe Balsamà, președintele Asociației Insieme per l’Athos

(w882)

Anul 2017 stă sub semnul programului maraton "12 capitole ale creativității românești" organizat de Ambasada României în Republica Portugheză, în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de relații diplomatice româno-portugheze.

Prin telefon - E.S. Ioana  Bivolaru - Ambasador al României în Portugalia

(w882)

Vă prezentăm un matematician român cu o carieră strălucitoare pe continentul american. Este cadru didactic în Departamentul de Matematică al Universității din Houston și cercetător în Departamentul de Apărare american.

În studio – conferențiar Daniel Onofrei

(w882)

Fundația CAESAR anunță lansarea înscrierilor pentru trei proiecte "Diaspora StartUp", finanțate din fonduri europene disponibile prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 "Locuri de munca pentru toți".

În studio Sebastian Burduja și Corina Pisc Preda - cofondatori ai Fundației CAESAR

(w882)

(w882)

Corespondent TVRi promovează evenimentele și realizările românilor de pretutindeni, aducându-i astfel mai aproape de România.

***
Moderator: Corina Dobre
Producător: Liliana Văduva

***
Emisiunea poate fi urmărită şi online pe TVR+.

 

 

5:30 Ţară, ţară, cine eşti? (R)

* Paştele-Tradiţii şi obiceiuri

Moderator Mădălina Dobrovolschi

Producător Ioana Mureşan

(Reluare)

6:20 Regatul Sălbatic

Producător Mihai Enea

 
„Fraţii Jderi”, în topul celor mai vizionate filme românești

TVR Internațional programează sâmbătă, 11 mai, de la ora 23:30, „Frații Jderi” (România, 1974), după romanul omonim al lui Mihail Sadoveanu. ...

Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Marți, 7 mai, de la ora 11:00, la TVR Internațional, am revăzut o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, ...

 

#tvri