loader
Foto

Galerie foto

Concertul Madrigalului la Bruxelles, privilegiu pentru românii din Belgia

Joi, 29 mai, de la ora 20.30, la TVR Internaţional aţi fost invitaţi la concertul Madrigal din inima Uniunii Europene, într-o nouă ediţie “Lumea şi noi”.

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă pe TVR+

Corul Naţional de Cameră Madrigal a concertat la Bruxelles, într-una din cele mai vechi şi prestigioase abaţii: Abbaye de la Cambre. Organizat de Ambasada României din Belgia şi sprijinit de Federaţia Asociaţiilor, Cluburilor şi Centrelor pentru UNESCO din Europa şi America de Nord condusă de Daniela Popescu, concertul dirijat de Anna Ungureanu a fost un real succes şi s-a desfăşurat cu casa închisă.

Corului Madrigal i s-au alăturat în cadrul acestui concert, soprana Soumaya Hallak şi harpista Alisée Frippiat. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa muzicianului Jacques-Alphonse De Zeegand, din a cărui compoziţii a interpretat şi Madrigalul.

“Pe scurt, un concert extraordinar! A fost un privilegiu, atât pentru mine, cât şi pentru spectatorii care au umplut cea mai veche şi prestigioasă abaţie din Bruxelles, să asistăm la un spectacol de excepţie oferit de Corul Naţional de Cameră Madrigal. Ca român, am fost mândru de această formaţie emblematică a culturii naţionale, iar pentru Ambasadă a fost o adevarată onoare să organizăm acest concert", a declarat la sfârşitul concertului Excelenţa Sa, Ştefan Alexandru Tinca, Ambasadorul României la Bruxelles.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri