loader
Foto

Galerie foto

Colette Avital, diplomaţia şi cultura, miercuri la “Lumea şi noi”

Miercuri, 3 iunie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional ați făcut cunoștință cu Colette Avital, preşedinta Asociaţiei de Prietenie Israel-România şi a Asociaţiei evreilor originari din România.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Născută la 1 mai 1940 în Bucureşti, Colette Avital emigrează în Israel. Aici a absolvit Facultatea de Ştiinte Politice şi Relaţii Internaţionale din cadrul Universităţii Ebraice din Ierusalim, urmând, apoi, un masterat în Administraţia Publică.

Este vorbitoare de şase limbi străine, în afara de ebraică. Ataşat de presă la Bruxelles, consul la Boston, ministru plenipotenţiar la Paris, ambasadoare în Portugalia, consul general la New York, director general adjunct pentru problemele Europei Occidentale, apoi preşedinte al Comisiei parlamentare pentru Imigrare, Absorbţie şi Diaspora.

În august 2006 şi-a anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al Israelului. Colette Avital este preşedinta Asociaţiei de Prietenie Israel-România şi a Asociaţiei evreilor originari din România.

În prezent conduce „Center Organization of Holocaust Survivors” şi, ca diplomat şi om de cultură, continuă activităţile de sprijin în domeniul educaţiei şi artelor.

Un reportaj de Roxana Gheorghe.

Un nou sezon "Lumea şi noi", din 6 octombrie! Fii mândru de românii pe care ţi-i prezintă TVR Internaţional!

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:00 Weekend matinal

*Matinal (II)

Prezintă Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Producători: Raluca Neagu şi Horaţiu Rusu

Transmisiune directă

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

9:50 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri