loader
Foto

Galerie foto

Christian Todié, artistul rebel, luni la “Lumea şi noi”

Luni, 19 mai, de la ora 20.30, la TVR Internaţional l-ați cunoscut pe artistul român Christian Todié şi să descoperiţi destinul lui parizian, la “Lumea şi noi”.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Christian Todié a ajuns la Paris în anul 1975, fugind dintr-o Românie sufocată de comunism.

Ajuns în capitala Franţei, şi-a câştigat traiul învăţând tipografie offset, gravură în metal, serigrafie artistică şi publicitară, negustorie de artă, dar şi tehnici legate de topirea şi modelarea metalelor preţioase.

E preocupat, deopotrivă, de sculptura mecanică, de anamorfoze şi de geometria non-euclidiană. Cristian Todié a fost şi a rămas un rebel, care şi-a dezvoltat mai multe faţete artistice. La Paris, astăzi, el se bucură de recunoaştere.

***

Emisiunea poate fi urmărită în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:00 Telematinal

* Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Agrostrategia

Producător Vlad Macovei

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

 

#tvri