loader
Foto

Galerie foto

Chirurgul de pe Harley Street, luni la “Lumea şi noi”

Luni, 29 septembrie, la TVR Internaţional a fost redifuzată povestea londoneză a doctorului Lucian Ion, chirurg plastician.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Doctorul Lucian Ion este chirurg plastician la Londra. Are propria clinică pe Harley Street, zonă de  tradiţie în capitala Marii Britanii pentru cele mai bine cotate cabinete medicale particulare încă din secolul  al XIX-lea.

S-a născut în Bucureşti, într-o familie de medici, a făcut liceul la „Lazăr”, a intrat din “prima” la Facultatea de medicină  şi a absolvit-o cu brio, în 1986. A făcut stagiatura în Bucureşti, dar blocajul total din sistemul medical românesc  în care nu se mai dăduse vreun concurs de medic specialist de 8-9 ani, l-a determinat, în septembrie 1989, să fugă de regimul comunist. A plecat într-o excursie în Ungaria şi aşa a ajuns la Paris.

(w882) Lucian Ion
Dr. Ion cu diriginta din liceu, la întâlnirea de 20 de ani de la terminarea liceului

Din 1992 trăieşte la Londra. Focalizat pe chirurgie estetică în practica privată, face în continuare  cercetare, în principal în domeniul analizei faciale în 3D, legat de tratamente estetice şi reconstructive şi publică studii de specialitate despre anatomia şi chirugia estetică a gâtului.

***

Emisiunea poate fi urmărită în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

5:00 Prezenţe româneşti (R)

*Lilian Broca (Canada)

Lilian Broca, artistă vizuală canadiană, cu rădăcini românești și evreiești, a plecat din orasul in care s-a nascut, Bucuresti, cand era un copil. A știut intotdeauna că va fi artistă si dupa ce a absolvit Universitatea Concordia, Montreal, în 1968, a urmat cursurile Institutului Pratt din NY. Desi a ales, initial, pictura, intotdeauna i-au placut mozaicurile, iar acum este o personalitate recunoscută în aceasta arta. Casa in care locuieste impreuna cu sotul ei, David, este un adevarat muzeu. LILIAN a purtat mereu Romania in inima ei, chiar daca de la emigrare au trecut 64 de ani.

Realizator si producător Mihaela Crăciun

(Reluare)

5:30 Istorii de bun gust (R)

* Clejani

Realizator Camelia Moise

Producător Larisa Avram

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri