loader
Foto

Galerie foto

Cărţi pentru românii din Bulgaria, sâmbătă la “Reportajele TVR i”

Sâmbătă, 13 decembrie, de la ora 21.30, la TVR Internaţional vă invităm să urmăriţi un reportaj despre o donaţie de cărţi pentru românii din Bulgaria, care luptă pentru drepturile, cultura şi tradiţiile lor.

 

Reportajele TVR Internaţional

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

“Nu e alta mai frumoasă şi de folos în toată viaţa omului zăbavă decât cititul cărţilor”, scria cronicarul Miron Costin şi patru secole mai târziu încă îi dăm dreptate.

Ca urmare a difuzării în cadrul emisiunii “Lumea şi noi” a patru documentare despre românii din Bulgaria, Editura Academiei Române a decis să facă o donaţie de 41 de titluri de carte Bibliotecii Albotina din Vidin. Astfel, cărţile vor putea ajunge la etnicii români din Bulgaria, care luptă să îşi păstreze limba şi tradiţiile.

Donaţia se desfăşoară cu sprijinul Muzeului de Artă Calafat “Palatul Marincu”, al Fundaţiei “Aplomb” şi al TVR Internaţional în cadrul unui eveniment cultural organizat de Primăria şi Casa de Cultură din Calafat, oraş înfrăţit cu Vidinul, şi Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria.

În cadrul manifestărilor va fi prezentat şi un mesaj al Cristinei Leorenţ, director TVR Internaţional.

Descoperiţi mai jos cele patru poveşti cu români aflaţi la sud de Dunăre, care fără bani şi fără sprijin din partea autorităţilor, hărţuiţi de controale şi ameninţări, supravieţuiesc prin solidaritate şi dragostea de limbă română.

Realizator: Carmen Ştefănescu

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

5:00 Drag de România mea

Prezintă Paul Surugiu-Fuego

Jurnalişti: Adina Toderaşcu, Andreea Baciu

Producător Codruţa Prunariu

(redifuzare)

6:55 Imnul României

 
Turismul rural, model de dezvoltare al satului românesc

Vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Investiți în România!" la TVR Internațional, marți, 30 iulie, de la ora 21:00.

Abordarea modernă a sarcinii

Abordarea modernă a sarcinii

publicat: duminică, 28 iulie 2024

În ediția de luni, 29 iulie, a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră” aflăm despre pregătirea sarcinii, etapele-cheie în monitorizarea ...

Carmen Târnoveanu și invitații săi vă așteaptă într-un București de vară

Sezonul estival „Dăruiește Românie!" continuă, vineri de vineri, de la ora 20.00, în direct, la TVR3. Românii din străinătate pot urmări ...

 

#tvri