loader
Foto

Galerie foto

Poetul Milan Anghelov Cosoveanu, marţi la “Lumea şi noi”

Marţi, 4 noiembrie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional aţi aflat povestea poetului şi jurnalistului Milan Anghelov Cosoveanu, român născut pe malul Timocului.

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă pe TVR+

Poetul Milan Anghelov Cosoveanu s-a născut în satul Cosova, pe malul Timocului, în regiunea Vidin din Bulgaria.

A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii din Sofia şi, câţiva ani, a predat limba bulgară elevilor de liceu.

A profesat ca jurnalist la un ziar local şi la unul regional, a tradus poezie contemporană din limbile română şi rusă pentru mai multe reviste literare.

A fost fondatorul şi zece ani redactorul-şef al ziarului, transformat în revistă lunară, Timpul-Vreme, editat de Asociaţia Vlahilor/Românilor din Bulgaria, al cărei vicepreşedinte a fost.

Este membru al Uniunii Ziariştilor din Bulgaria şi autor al volumelor de versuri „Vară dunăreană” şi „Pe brazda vieţii”.

A fost decorat de Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România cu Ordinul Ziariştilor Clasa I. Este cetăţean de onoare al municipiului Calafat.

Acum este pensionar şi locuieşte în satul său natal, unde scrie poezie în limba maternă – limba română.

Un nou sezon "Lumea şi noi", din 6 octombrie! Fii mândru de românii pe care ţi-i prezintă TVR Internaţional!

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

2:00 Info Diaspora (R)

*Ediţia 10

Informaţii utile pe următoarele teme:

-Reconstituirea vechimii în muncă

-Asigurarea de sănătate în UE. Dacă ţi se încalcă dreptul la asistenţă medicală într-o altă ţară a UE, pentru soluţionare te poate sprijini SOLVIT

-Autentificarea diplomelor de studii făcute în România, pentru cei care pleacă la muncă în stăinătate. Certificate şi adeverinţe eliberate de Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor (CNRED)

-Studiul de însorire, moft sau obligaţie?

(Reluare)

2:30 Prezenţe româneşti (R)

*Adelina Şuvagău. Canada

Adelina Şuvagău este producătoare de televiziune şi filme documentare, regizoare, scenaristă, a emigrat în 1995 la Vancouver. În anul 1998 a fondat compania de producţie de film şi de televiziune, Sonia Productions Inc.

Datorită Adelinei, de 21 de ani, în fiecare duminică la prânz, limba română se aude în Columbia britanică şi nu numai, prin programul Rompost TV.

Documentarele ei, Întoarcerea la Bizanţ, Maria Magdalena în conversaţie cu Lilian Broca, Cutia libertăţii, difuzate de posturile tv CBC, City TV, Vision TV şi Joy TV, au primit premii importante la Festivaluri internaţionale de film.

Producător şi realizator Mihaela Crăciun

(Reluare)
 
Eveniment TVRi: Taberele ARC 2024

Eveniment TVRi: Taberele ARC 2024

publicat: vineri, 06 septembrie 2024

Munţi, păduri, râuri, mânăstiri, muzee, cântece şi dansuri, dar mai ales oameni primitori, comuniune, emoţie. Toate acestea devin amintiri de ...

Angela Avram: „În Televiziunea Română am reuşit să fac emisiuni pe care chiar le-am iubit şi cred că telespectatorii simt acest lucru.”

Ce teme juridice îi preocupă pe românii din ţară şi din străinătate? Cum putem gestiona problemele de această natură? Intrăm în culisele ...

„Dublu V de la veselie

„Dublu V de la veselie"

publicat: joi, 05 septembrie 2024

Valentina Fătu şi Vasile Muraru formează la Teatrul „Constantin Tănase" un cuplu de succes. Destinele lor sunt marcate de întâlnirea cu scena: ...

 

#tvri