loader
Foto

Galerie foto

Cântecul, poezia şi Sergiu Cioiu, vineri la "Lumea şi noi"

Vineri, 23 mai, de la ora 20.30, TVR Internaţional v-a oferit o nouă ediţie “Lumea şi noi” cu cântec… şi poezie!

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă pe TVR+

Actorul Sergiu Cioiu a rămas în memoria afectivă a românilor mai mult pentru cântecele cărora le-a dat viaţă decât pentru rolurile puse în scenă. Muzica a apărut în cariera sa încă din timpul studenţiei la I.A.T.C. şi i-a conturat aura de star pe parcursul anilor ’60 – ’70, culminând cu melodia “Cântecul vântului” semnată de Alexandru Mandy.

(w882) Sergiu Cio

Se pare că acesta e şi compozitorul care i-a încredinţat cele mai multe cântece, găsindu-i cel mai bine personalitatea vocală în siajul soliştilor de expresie franceză precum Gilbert Becaud, Jacques Brel ori Charles Aznavour. Dar Cioiu nu a făcut rabat în interpretarea nici unui rol, că a fost cântat sau vorbit – şi a avut parte de suficiente colaborări.

A plecat din ţară în 1981, supărat pe cenzurarea totală a unui one-man-show produs de TVR, împreună cu soţia şi cu fiul lor. După un an în Franţa, cei trei s-au stabilit în Canada, la Ottawa. A continuat să lucreze în domeniu, dar mai mult în culise decât pe scene. Printre altele, a dat lecţii şi a susţinut workshop-uri de actorie/dramaturgie.

(w882) Sergiu Cio

În spaţiul privat a cultivat cu aceeaşi pasiune cântecul şi mai ales poezia românească; ca dovadă - clipurile editate în emisiune, realizate de-a lungul timpului cu sprijinul fiului său, Leonard Constant, care îi calcă hotărât pe urme. Are destule proiecte în derulare, majoritatea privind România, dar cine să-l ajute în ţară? O întrebare care – după difuzarea emisiunii – sperăm să nu rămână retorică.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

4:00 Articolul VII (R)

* Migraţia medicilor şi motivele intenţiei de a pleca în străinătate. Deficitul de personal din sănătate. România-hub universitar important în domeniul învăţământului medical pentru ţările din Occident. Şcoala medicală românească.

Invitaţi: Conf.univ. Carmen Orban, Consilier de Stat, Cancelaria Prim-Ministrului Prof. univ. Diana Ionescu, Institutul Oncologic din Vancouver, Universitatea din British Columbia, Prof. dr. Anca Dana Buzoianu, Rector, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca

Moderator şi realizator Mihaela Crăciun

Jurnalişti: Lilia Anghel şi Marian Nicola

Producători: Iulia Popescu şi Mihaela Iamandei

(Reluare)

5:00 Antidot la uitare (R)

*Edmond Deda

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri