loader
Foto

Galerie foto

Călătorind prin cultură, vineri la “Lumea şi noi”

Vineri, 4 iulie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional au fost doi dintre românii plecaţi la New York.

 

Lumea şi noi

Ediţia emisiunii este disponibilă online pe TVR+

Radu Polizu, inginer, este proprietarul companiei Flying Monk Films Services, iar Monica Nicolescu este manager de hotel în Soho, New York.

Radu Polizu (foto), fost inginer în Televiziunea Română, a plecat pentru o specializare la New York, în 1989, şi nu s-a mai întors în România. A găsit un job în domeniu în numai trei luni şi şi-a făcut timp pentru marea sa pasiune: călătoriile.

(w882) Radu Poliz

Videoclipurile sale turistice sunt realizate ca incursiuni în cultura şi spiritualitatea locală. Radu a fost atras în special de Tibet, Myanmar, India şi Mexic. Acum are o companie de consultanţă şi dezvoltare pentru televiziuni şi alta de producţie de clipuri de turism şi publicitare. Meat Market şi High Line, parcul suspendat pe o fostă linie de cale ferată, sunt două dintre zonele preferate de Radu pentru filmări în Manhattan, New York. De altfel, oraşul care nu doarme, atipic pentru America, oferă o mare diversitate de locuri extrem de interesante de vizitat. Statuia Libertăţii, Times Square sau Empire State Bulilding sunt câteva repere, dar sunt multe altele, mai spectaculoase, celebre muzee de artă, parcuri, baruri, spa-uri şi cluburi.

O nouă perspectivă asupra New Yorkului ne-a dat şi Monica Nicolescu (foto). Angajată iniţial ca hostess la un restaurant din Times Square, Monica a reuşit, după 13 ani, să ajungă managerul unui superb hotel la graniţa dintre Tribeca şi Soho. În România nu a găsit un job pe placul ei, dar aici în New York are un nivel de viaţă peste medie.

(w882) Monica Nic

Realizator: Dana Boboş

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri