loader
Foto

Galerie foto

Călătorie în istoria şi cultura lusitană, marţi la “Lumea şi noi”

Marţi, 9 decembrie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional v-am invitat să descoperiţi Lisabona prin ochii ambasadorului român din Portugalia.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Lisabona, una dintre porţile Europei către Atlantic. Oraşul adăposteşte numeroase bijuterii de arhitectură care păstrează în memoria pietrei, istoria culturală, zbuciumată şi diversă, a Bătrânului Continent.

Chiar în centrul Capitalei lusitane se află un mic palat ale cărui ziduri îşi poartă cu mândrie vârsta venerabilă. Aici îşi are sediul Misiunea Diplomatică a României din Portugalia. Excelenţa Sa, ambasadorul Vasile Popovici desluşeşte povestea edificiului.

(w882) Lisabona

Vasile-Gheorghe Popovici este originar din judeţul Arad şi, înainte de Revoluţie, a fost profesor de limba română în Timişoara. În 1990 a devenit inspector teritorial şef la Inspectoratul pentru Cultură al Judeţului Timiş şi apoi director al Editurii de Vest din Timişoara. În perioada 1992 -1996, a fost deputat de Timiş şi vicepreşedinte al Comisiei de Politică Externă din Camera Deputaţilor din partea PL'93-PAC.

Din decembrie 1998 până în aprilie 2002, a fost consul general al României la Marsilia. El a revenit în ţară în aprilie 2002, ocupând timp de şase luni funcţia de director al Clubului Întreprinderilor Franceze din Vestul ţării (Centraffer). Ulterior, el şi-a continuat activitatea diplomatică, fiind, din decembrie 2002 până în decembrie 2005, consilier diplomatic pe comunicare la Ambasada României la Paris. Din decembrie 2005 până 2011 a fost ambasadorul României în Regatul Maroc.

Un reportaj de Angela Avram

Un nou sezon "Lumea şi noi", din 6 octombrie! Fii mândru de românii pe care ţi-i prezintă TVR Internaţional!

foto: Flickr

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

23:15 PHOENIX. HAR/JAR

1:05 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă

*Best of

Invitată Doina Cosman

Emisiune de Eugenia Vodă

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri