loader
Foto

Galerie foto

ARTICOLUL VII: Despre priorităţile de securitate şi apărare ale României

Invitații ediției din 17 aprilie, la ora 21:30, au fost ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș , și Titus Corlățean , prim-vicepreședinte al Comisiei APCE pentru afaceri politice și democrație.

 

Mihaela Crăciun
Articolul VII

La 15 ani de la aderarea României la NATO, armata continuă să fie instituția internă în care românii au cel mai ridicat nivel de încredere, potrivit cercetărilor sociologice.

La Articolul VII,  Mihaela Crăciun va discuta cu Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, despre evoluțiile situației de securitate din regiunea Mării Negre, consolidarea proiectului european, din perspectiva dimensiunilor de securitate și apărare, priorităţile cooperării Uniunea Europeană – NATO și alte teme de actualitate din domeniu.

(w882) Les

România se confruntă în regiunea Mării Negre ”cu o serie de provocări”, la care” putem să răspundem doar conlucrând îndeaproape cu aliaţii noştri, în special întărind relaţia transatlantică cu Statele Unite ale Americii”. Cât de eficientă este Armata Română în raport cu cerințele de securitate națională și provocările din jurul României, vom afla, în direct, de la Ministrul Apărării Naționale.

La reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale UE, prima pe care România a avut-o la nivel ministerial în debutul preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini au salutat eforturile pentru consolidarea Parteneriatului Strategic UE-NATO și au făcut apel să continue aceste eforturi. De altfel, acesta este şi obiectivul asumat de către România în cadrul preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

În partea a doua a emisiunii vom vorbi despre protejarea dreptului etnicilor români din Ucraina la educație în limba maternă. Problemele românilor din Ucraina au fost aduse la cunoștința membrilor Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg, la 9 aprilie 2019. Noua legislație lingvistică din Ucraina privind utilizarea limbii materne în educație, mass-media, sfera publică, pune în pericol păstrarea și dezvoltarea limbii, culturii și civilizatiei strămoșești.

Reprezentanții minorităților naționale din Ucraina au fost susținuți și sprijiniți de parlamentarii europeni. Senatorul Titus Corlățean, prim vicepreședinte al Comisiei APCE pentru afaceri politice și democrație, a înaintat propunerea ca după alegerile prezidențiale din Ucraina să fie inițiată o nouă moțiune de rezoluție și o nouă dezbatere în plenul APCE, care să adopte această rezoluție.

(w882) Titus Corl

Preocuparea statului român față de menținerea identității lingvistice a etnicilor români din Ucraina s-a concretizat prin acordarea, în cursul anului 2018, a peste 1.600 de burse elevilor de clasa I care studiază în statul vecin, în școlile cu predare în limba română sau cu studiul unor materii în limba română ca limbă maternă.

Invitat: Titus Corlățean, prim-vicepreședinte al Comisiei APCE pentru afaceri politice și democrație

 

Producător și moderator Mihaela Crăciun

Realizatori: Mihaela Crăciun și Raluca Tudor

Jurnalist: Marian Nicola

10:45 Vedeta familiei

Sezonul campionilor

Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Toti cei 32 de campioni au dovedit ca sunt cei mai buni si ca merita trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionisti.

Acum este momentul sa castige inimile oamenilor obisnuiti(medici, profesori, manageri, ingineri, studenti, asistentietc..)

Cei care vor decide cine merita marele premiu si titlul“Campionul publicului” sunt 12 jurati, oameni obisnuiti, care nu au specializare in domeniul muzical.

Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

12:00 Sâmbătă cu Albertina

„Sâmbăta cu Albertina” este cu şi despre stilul nostru de viaţă. Aflăm despre sănătate, educaţie, film & teatru, muzică & festivaluri, oameni de succes, social media, artă, psihologie, carte, sport, gastronomie, modă, nutriţie şi despre tot ce ne preocupă în viaţă.

Prezintă Albertina Ionescu

Producător George Tudor

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri