loader
Foto

Articolul VII: Retrospectiva edițiilor din 2019

Pe 18 decembrie, de la ora 21:30, emisiunea "Articolul VII" de la TVR Internațional v-a propus o ediție retrospectivă a anului 2019.

 

Mihaela Crăciun
ANTONIO MOMOC
Articolul VII

Articolul VII, formatul propus de Mihaela Crăciun în anul 2007, una dintre cele mai apreciate dezbateri de la TVR Internațional, a propus, în ediția din 18 decembrie, o retrospectivă a anului 2019, cu secvențe din cele 40 de emisiuni difuzate în acest an.

Printre teme, s-au regăsit: rolul bisericii în comunităţile româneşti din vecinătatea graniţelor ţării şi din diaspora română; vizita Papei Francisc în România; românii din Marea Britanie și Brexitul; femeile românce, modele ale succesului, inclusiv în politica țărilor de adopție și în administrația locală; protejarea dreptului etnicilor români din Ucraina la educație în limba maternă; alegeri şi perspective în Republica Moldova şi Ucraina; realizările Președinției române a Consiliului UE, cu impact direct asupra cetățenilor; educația și cercetarea, cheia viitorului; Muzeul Mobil al Sclaviei Moderne; ia, simbol al identității românilor de pretutindeni; 2019, între Sezonul România-Franța și Festivalul Europalia România; românii din străinănate și drepturile lor.

Finalul retrospectivei îi aparține dirijorului Cristian Măcelaru, timișoreanul care va prelua direcția artistică a Orchestrei Naționale a Franței, care îi mărturisea Mihaelei Crăciun: "Nu există o cunoștintă care să nu vină mână în mână cu o semerenie: cu cât încercăm să cunoaștem mai mult, ne dăm seama că nu știm mai nimic. Nu poți să te regăsești decât dacă te-ai pierdut."

(w500) Mihaela Cr

Echipa emisiunii "Articolul VII" le dorește românilor de pretutindeni Crăciun fericit! și un an nou mai bun.

(w500) Mihaela Cr


3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)

3:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri