loader
Foto

Galerie foto

Ambiția realizată a lui Bogdan Văcărescu, miercuri la “Lumea și noi”

Miercuri, 21 mai, de la ora 20.30, la TVR Internațional aţi fost invitaţi să descoperiți povestea unui muzician talentat, la „Lumea și noi”.

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă pe TVR+

Absolvent al Academiei de Muzică  din Bucureşti, secţia vioară, Bogdan Văcărescu provine dintr-o cunoscută familie de muzicieni.

A plecat cu o bursă la Londra, la “London Royal Academy of Music”,  unde s-a simţit atât de bine încât a hotărât să rămână. A început cu o formaţie de street-performers, încercând să reintroducă muzica clasică în viaţa celor  care altfel nu ar fi avut acces la ea. Consideră că, în timp, muzica clasică sau "cultă" a  devenit o muzică exclusivistă, pentru un cerc foarte restrâns de oameni.

(w882) Bogdan Vă

În 2006 a înființat “Paprika Balkanicus” , care  din  2010 se numeşte pur și simplu “Paprika“.

Muzica este est-europeană şi acoperă stiluri tradiţionale din România, Serbia, Macedonia, Bulgaria, Grecia, Ungaria şi restul statelor din blocul de Est. Cu “Paprika” a participat la cele mai mari festivaluri de muzică precum Glastonbury, Edinburgh Festival, Exit WOMAD etc., dar a făcut şi turnee în Japonia, Australia şi Europa.

(w882) Bogdan Vă

Bogdan Văcărescu ne-a povestit cu  mândrie că în 1997 a cântat într-un şeptet alături de marele violonist Nigel Kennedy, în cadrul Festivalului Verbier din Elveţia.

Violonistul  nu este  genul care să se poată integra într-o orchestră. Îi place să asculte, dar personalitatea sa e prea puternică să faca ce i se spune,iar acum şi-a gasit drumul şi colaborează cu mai multe  ansambluri de muzică de cameră.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

2:00 Miturile comunismului

*Frontieriştii

Un fenomen încă tabu pe agenda publică: fenomenul frontierist, adică fuga din ţară, prin trecerea ilegală a frontierei, în perioada comunistă. Un capitol sângeros al istoriei noastre recente: mii de fugari, prinşi, au fost împuşcaţi sau torturaţi în anchete, iar pentru toate acestea, după 35 de ani de democraţie, nimeni nu a fost găsit vinovat.

Invitaţi: Marina Constantinoiu, jurnalistă, a creat o campanie de presă dedicată fenomenului frontierist şi Cătălin Popescu, un frontierist care a traversat Dunarea înot

Moderator Irina Luca

Promovare online Codruț Pânzaru

Jurnalişti: Cătălin Apostol, Gheorghe Preda

Realizatori: Irina Luca, Raluca Rogojină

Producător Mimi Necula

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)
 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri