loader
Foto

Ambasadorii culturii române, joi la “Corespondent TVRi”

Joi, 22 octombrie, de la ora 22.00, la TVRi am vorbit cu români remarcabili din întreaga lume, preocupaţi de promovarea şi de păstrarea valorilor noastre culturale, intelectuale şi tradiţionale.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Legăturile culturale româno-germane sunt din ce în ce mai puternice, de la an la an, şi datorită efortului şi dedicării unor personalităţi deosebite şi apreciate în România, Germania şi în întreaga lume. Asociaţia Atheneum din Dusseldorf, înfiinţată de Livia Grama Medilanski şi de George Dobrescu a organizat, zilele trecute, un itinerar cultural pentru turiştii germani interesaţi să cunoască România adevărată.

Invitaţi în studio: Livia Grama Medilanski, fostă campioană naţională de gimnastică ritmică, antrenoare emerită a lumii, coregrafă, scriitoare şi o adevărată ambasadoare a culturii române în ţara sa adoptivă, Germania.  Alături de ea se află George Dobrescu, arhitect, partenerul de viaţă şi de proiecte culturale al acesteia.

Tot în ediţia din 22 octombrie facem cunoştintţă cu o tânără din România, care a reuşit să pătrundă în rândul elitelor mondiale. La numai 35 de ani, a cunoscut succesul pe trei continente, a studiat la Harvard, a colaborat cu şefi de state şi cu lideri importanţi ai mai multor ţări, dar a ales să se întoarcă acasă pentru a aplica aici ceea ce a învăţat, cu suficient efort. Ea este Ramona Chirilă Lohan.

În plus, vă aducem în atenţie un proiect al celor de la Fundaţia CAESAR, Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români. Este vorba despre proiectul i74 - Parlament pentru cetățeni!, lansat la sfârşitul săptămânii trecute la Bucureşti. Amănunte primim de la Dan Nechita şi Adelina-Liana Țînțariu, reprezentanţii fundaţiei CAESAR.

Cultura română este bine reprezentată la Bruxelles în această perioada şi datorită expoziţiei de artă contemporană, organizată de Casa de cultură belgo-română Arthis şi care poate fi vizitată până în luna decembrie, intitulată 9 pentru România magică. Alături de fondatorii Arthis , Liviu Hopârtean şi Carmen Drăghici Hopârtean se află Michel d’Hoop, jurnalist, realizator audio-vizual, care a fost căsătorit cu Genevieve Ghika, descendentă a celebrei familii Ghika. Iubeşte România şi a vrut să transmită un mesaj cu prilejul aniversării a 20 de existenţă a TVRi.

În ediţia de joi mai vorbim şi despre promovarea valorilor culturale românesti, precum şi păstrarea moştenirii intelectuale şi ideologice a familiei din care provine, care ambele sunt preocupări esenţiale ale Mihaelei Georgescu Delafras. Ea a venit din Portugalia, de la Estoril, din casa în care a locuit regele Carol al II-lea şi în care trăieşte în prezent.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

2:00 Omul anului

Moderator Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolae Cozma

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri