loader
Foto

Galerie foto

Ambasadori pe cont propriu, luni la “Lumea şi noi”

Luni, 26 octombrie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional ați decoperit proiectele Asociaţiei Româno-Elenă de Prietenie şi Dezvoltare “Sfinţii Constantin şi Elena” din Aspropyrgos.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

După cum spune chiar numele asociației, aceasta a fost înfiinţată cu scopul de a păstra identitatea și pentru a sădi în ființa copiilor de origine română conștiința că sunt români.

Un alt obiectiv, la fel de important a fost dorinţa de a arăta grecilor din Aspropyrgos că românii de aici aparțin unui popor plin de calități remarcabile şi astfel să schimbe părerea nu prea bună care se formase în general despre români.

Astăzi, asociația are un număr de 155 de membri activi și mai mulți membri simpatizanți, este respectată și iubită de cetățenii și oficialitățile din Aspropyrgos.

(w882) Românii d

În plus, asociația are un consiliu de conducere format din șapte membri cu un președinte în persoana Marianei Conduranu. A fost înființată la 6 iunie 2010 şi, pentru că evenimentul a avut loc la câteva zile după marea sărbătoare creștină, Sfinții Constantin și Elena, i-au ales pe cei doi sfinți ca patroni spirituali și i-au adăugat la numele asociației.

Foarte importante sunt activitățile în colaborare cu primăria din Aspropyrgos și cu celelalte asociații grecești din zona Aspropyrgos și, de asemenea, participarea permanentă a cinci membri ai asociației în Consiliul Consultativ al primăriei locale cu scopul integrării armonioase a românilor și participării active în viața comunității locale.

Realizator Roxana Gheorghe

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

 

#tvri