loader
Foto

Aliona Munteanu, din Zaim la Montreal, via Bucureşti, joi la "Lumea şi noi"

Joi, 30 iulie, de la ora 21.30, la TVR Internaţional vă invităm să o reîntâlniţi pe Aliona Munteanu, o personalitate complexă care s-a făcut remarcată pe scena canadiană. Ediţia a fost difuzată prima dată pe 18 februarie.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+

A apărut în numeroase spectacole de teatru şi în filme, scrie poezii, proză, dansează, iar în timpul ce-i mai rămâne cochetează cu marionetele, insuflându-le şi copiilor dragostea pentru artă şi frumos.

Aliona Munteanu este cunoscută publicului român prin rolul său plin de colorit din filmul regizorului Nicolae Mărgineanu „Schimb valutar”, pentru care a fost nominalizată la titlul de cea mai bună actriță la premiile Gopo din România, 2009.

S-a născut la 20 februarie 1984, în Republica Moldova, iar apoi a urmat Liceul de Filologie şi Limbi Străine "Ştefan Procopiu" din Vaslui şi Facultatea de Teatru, Secţia de păpuşi şi marionete U.N.A.T.C. "I.L. Caragiale" din Bucureşti.

Din 2007 locuieşte în Canada, unde îşi continuă studiile şi cariera de actriţă.

(w882) Aliona Mun

In 2013, Aliona Munteanu a luat premiul pentru cea mai bună actriță la "Trebas Film Festival" în Canada. Premiul a fost acordat pentru rolul său din filmul "Obsesion", regizat de românul Călin Darabut.

În Canada, Aliona Munteanu s-a făcut remarcată și îndrăgită pentru activitatea actoricească și organizatorică: participarea la spectacolele de păpuși „Capra cu trei iezi”, la muzicalul „Cenușăreasa”, pentru seria de povești românești prezentate publicului de la Montreal la bibliotecile publice.

(w882) Aliona Mun

Prestația sa plină de umor și rafinament în spectacolul „Qui est ce Eugen Ionesco” de Richard Letendre, jucat în compania unor actori talentați și apreciați de public precum Lori Hazine Poisson și Richard Letendre, a fost remarcată cu mult entuziasm de către spectatorii canadieni.

Foto: Facebook

O relatare de Roxana Gheorghe.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

11:00 Antidot la uitare

*Edmond Deda

Realizator Irina Ifrimache

(redifuzare)

11:30 5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu

*Ep. 107-111

Realizator Irina Ifrimache

(redifuzare)

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri