loader
Foto

Actualitatea de peste Prut, la “Orizont European”

Luni, 9 martie, de la ora 20: 30, la TVR Moldova, şi marţi, 10 martie, de la ora 15:00, la TVR Internaţional, la „Orizont european” Miruna Munteanu a luat pulsul actualităţii din Republica Moldova.

 

Miruna Munteanu
Orizont European

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Pe agenda emisiunii se regăsesc două dintre cele mai fierbinţi teme ale momentului: gazoductul Iaşi-Ungheni şi alegerile din Găgăuzia.

A început livrarea de gaz românesc către Republica Moldova prin gazoductul Iaşi-Ungheni - semn concret şi substanţial al sprijinului acordat Republicii Moldova de către România. Miruna Munteanu şi invitaţii săi discută pe larg acest subiect, apoi caută răspunsuri la întrebarea: Care va fi direcţia de dezvoltare a autonomiei după alegerile din Găgăuzia?

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a efectuat miercuri, 4 martie, o vizită de lucru în România. Principalele subiecte abordate în cadrul vizitei au fost coordonarea acțiunilor de pe agenda europeană, printre care Consiliul de Asociere RM-UE și cea de-a X-a Reuniune a Grupului pentru Acțiunea Europeană a Republicii Moldova (GAERM), care vor avea loc în această lună, la Bruxelles, valorificarea sprijinului României pentru parcursul european al țării noastre și consolidarea schimburilor comercial-economice bilaterale.

Invitaţii ediţiei sunt Petrişor Peiu, expert economic,  Fundaţia Universitară a Mării Negre, George Scarlat, diplomat în spaţiul ex-sovietic, prin telefon Mihai Turcanu, coordonator de programe, Centrul de Informare şi Documentare privind NATO din Republica Moldova, prin skype Vitalie Calugăreanu, jurnalist din Chişinău.

Moderator: Miruna Munteanu

Producător: Aura Iosif

**

TVR Moldova este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

10:00 Ferma

* Editia 1166

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

10:50 Smart Diaspora

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri