loader
Foto

Galerie foto

5000 de tineri îndrăgostiţi au petrecut „Cu drag, de Dragobete”

Cel mai mare spectacol de muzică populară, obiceiuri şi tradiţii de Dragobete din Bucureşti este la TVR 1 şi online, pe TVR+, sâmbătă, 25 februarie, de la 21.10.

 

Iuliana Tudor

În preajma sărbătorii Dragobetelui, telespectatorii TVR vor urmări un eveniment special, menit să ne ajute să redescoperim Sărbătoarea dragostei la români. Cu drag, de Dragobete, un spectacol cu tradiţie la TVR, aduce în faţa publicului artişti consacraţi, dar şi tineri interpreţi, laureaţi ai celor mai mari festivaluri de gen din România. Sâmbătă, 25 februarie, de la ora 21.10, TVR 1 şi TVR+ redifuzează spectacolul extraordinar desfăşurat în februarie 2016 la Sala Palatului din Bucureşti.

(w882) Cu drag de

Spectacolul Cu drag, de Dragobete este susţinut de Laura Lavric, Floarea Calotă, Nicolae Furdui Iancu, Cristian Pomohaci, Ionuţ Fulea, Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu, Alexandru Pugna, Marius Ciprian Pop, familiile Matilda Pascal-Cojocăriţa şi Ştefan Gigu, Ramona şi Petrică Viţa, Lavinia Goste şi Marius Zorilă, acompaniaţi de Orchestra Naţională Valahia (dirijor Marius Zorilă). Artiştilor consacraţi li se alătură şi tineri interpreţi, laureaţi ai marilor festivaluri de folclor.

(w882) Cu drag de

Concertul dedicat iubirii autentice româneşti are loc în faţa unui număr de peste 2400 de cupluri de tineri căsătoriţi în anul 2015. Conceptul spectacolului este unul aparte, prezentând, pe lângă cântece de dragoste, obiceiuri de Dragobete sau cântece de nuntă, şi momente din nunta tradiţională de altădată. Este o punere în scenă a tuturor momentelor esenţiale pe care le parcurg tinerii din momentul în care îşi mărturisesc dragostea şi până la întemeierea familiei.

(w882) Cu drag de

Telespectatorii TVR 1 îi vor vedea, astfel, pe câţiva dintre artişti în ipostaze inedite: Tudor Furdui Iancu şi Ina Tudoran sunt mirii, Ştefan Cigu şi Laura Lavric interpretează rolurile socrilor mari, Ramona şi Petrică Viţa sunt fericiţii socri mici, iar Matilda Pascal Cojocăriţa şi Nicolae Furdui Iancu iau în serios rolul de naşi.

(w882) Cu drag de

TVR 1 a fost coproducătorul evenimentului organizat la Sala Palatului de Centrul Cultural Casa Artelor (CCCA) şi Primăria Sectorului 3.

Spectacolul a fost transmis în direct pe 26 februarie 2016 la TVR 1, în trei părţi.

Prima parte este disponibilă online pe TVR+.

Partea a II-a este disponibilă online pe TVR+.

Partea a III-a este disponibilă online pe TVR+.

 

Coordonator artistic: Elise Stan

Conceptul evenimentului: Alice Barb

Coordonator tehnic: Masha Toropoc

2:00 Un doctor pentru dumneavoastră (R)

*Stop cancer, ediția a 8-a

Invitaţi: din S.U.A, prof. asociat dr. Doru Paul, specializare oncologie, hematologie şi medicină internă, Spitalul New York Presbyterian şi prof. dr. Adina Croitoru, şef Departament Oncologie Medicală, Institutul Clinic Fundeni, București

Simpozionul Internațional de oncologie translațională STOP Cancer, organizat de invitaţii noştri, este dedicat Oncologiei Translaționale Personalizate pentru Combaterea Cancerului. La a opta ediție au participat specialiști de prestigiu din România, SUA și Europa de Vest. Anual, se dezbat probleme din oncologie. Intenția simpozionului este de a promova dialogul și schimbul de idei pentru a avansa în diagnosticul și tratamentul cancerului, iar scopul final este îmbunătățirea calității vieții și a supraviețuirii pacienților cu cancer din România.

*Suferinţă-Credinţă-Iubire-Dăruire

Invitat: părinte arhidiacon Mihail Bucă, Catedrala Patriarhală Bucureşti, fondatorul şi dirijorul Grupului Psaltic Tronos al Patriarhiei Române

„LEUCEMIE. Cuvântul care dărâmă, dar și Cuvântul care zidește. A zidit multă durere în suflete, pentru a construi multă iubire”, este declaraţia părintelui Mihail care a fost pus la încercare atunci când mezina familiei a fost diagnosticară cu cancer. Aşa a intrat în contact cu mulţi copii aflaţi în suferinţă la Fundeni şi a simţit să facă ceva pentru ei. În Săptămâna Luminată, la Centrul Cultural Familia din Pantelimon, jud. Ilfov, comunitatea locală, de la copii de grădiniţă, şcoli, până la artişti, s-a implicat pentru ca evenimentul caritabil ”Tradiţii şi Credinţă”, ediţia a doua, organizat pentru păstrarea valorilor tradiționale strămoșești românești şi dotarea Secției de Pediatrie-Oncologică a Institutului Clinic Fundeni să îşi atingă scopul. Să facă un bine, să aducă bucurie!

*Bolile alergice-epidemia ascunsă a secolului XXI

Invitat: dr. Brîndușa Petruțescu, medic primar alergologie-imunologie, Spitalul Universitar de Urgență București

Strănutați frecvent, tușiti, lăcrimați și vă curge nasul? Simptomele se repetă periodic fără să fiți răciți? Ați putea fi unul din milioanele de oameni cu alergii respiratorii. Tot mai mulți suntem afectați şi de alergii cutanate precum urticaria și dermatita de contact. Cauzele alergiilor pot fi multiple, începând cu alergene respiratorii precum: acarieni din praful de casă, mucegaiuri, anumite polenuri, animale de companie, continuând cu alergene de contact precum: metale, parfumuri, ingrediente din cosmetice și, nu în ultimul rând, anumite alimente şi medicamente. Severitatea alergiilor variază de la o persoană la alta. Pot exista și alergii severe care să determine anafilaxie (șoc anafilactic). Printre cauzele anafilaxiei pot fi medicamente, alimente sau veninuri de insecte. Aflăm ce declanșează alergiile, cum le tratăm, cât de important este să știm la ce suntem alergici și să evităm expunerea la alergene. Discutăm şi despre singurul tratament care se adresează țintit cauzei bolilor alergice.

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist Lucian Băbeanu

Documentarist Giorgiana Şuşurincă

Producător Monica Ancuţa

(Reluare)

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)
 
Film românesc la TVRi:

Film românesc la TVRi: "Înghiţitorul de săbii"

publicat: miercuri, 15 mai 2024

Dramă, inspirată din nuvelele "Moartea înghiţitorului de săbii", "Revoltă în port" de Alexandru Sahia şi din schiţa "Vine doamna şi domnul ...

Bolile alergice - epidemia ascunsă a secolului XXI

Bolile alergice - epidemia ascunsă a secolului XXI

publicat: miercuri, 15 mai 2024

Urmărim o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" marți, 14 mai, de la ora 19:00, în direct la TVR Internațional și TVR+.

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvri