loader
Foto

Bolile alergice - epidemia ascunsă a secolului XXI

Am urmărit o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" marți, 14 mai, de la ora 19:00, în direct la TVR Internațional și TVR+.

 

Ana Maria Ghiur
Un doctor pentru dumneavoastră

De 16 ani, doctori români apreciaţi în ţară şi în diaspora, construiesc punţi pentru sănătate, dezbat teme de actualitate şi răspund întrebărilor dvs.!

* Stop cancer, ediția a 8-a

Invitaţi: din S.U.A, prof. asociat dr. Doru Paul, specializare oncologie, hematologie şi medicină internă, Spitalul New York Presbyterian şi prof. dr. Adina Croitoru, şef Departament Oncologie Medicală, Institutul Clinic Fundeni, București

(w882)
(w882)Simpozionul Internațional de oncologie translațională STOP Cancer, organizat de invitaţii noştri, este dedicat Oncologiei Translaționale Personalizate pentru Combaterea Cancerului. La a opta ediție au participat specialiști de prestigiu din România, SUA și Europa de Vest. Anual, se dezbat  probleme din oncologie. Intenția simpozionului este de a promova dialogul și schimbul de idei pentru a avansa în diagnosticul și tratamentul cancerului, iar scopul final este îmbunătățirea calității vieții și a supraviețuirii pacienților cu cancer din România.

* Suferinţă – Credinţă – Iubire - Dăruire

Invitat: părinte arhidiacon Mihail Bucă, Catedrala Patriarhală Bucureşti, fondatorul şi dirijorul Grupului Psaltic Tronos al Patriarhiei Române

(w882)LEUCEMIE. Cuvântul care dărâmă, dar și Cuvântul care zidește. A zidit multă durere în suflete, pentru a construi multă iubire”, este declaraţia părintelui Mihail care a fost pus la încercare atunci când mezina familiei a fost diagnosticară cu cancer. Aşa a intrat în contact cu mulţi copii aflaţi în suferinţă la Fundeni şi a simţit să facă ceva pentru ei. În Săptămâna Luminată, la Centrul Cultural Familia din Pantelimon, jud. Ilfov, comunitatea locală, de la copii de grădiniţă, şcoli, până la artişti, s-a implicat pentru ca evenimentul caritabil ”Tradiţii şi Credinţă”, ediţia a doua, organizat pentru păstrarea valorilor tradiționale strămoșești românești şi dotarea Secției de Pediatrie-Oncologică a Institutului Clinic Fundeni să îşi atingă scopul. Să facă un bine, să aducă bucurie!

(w882)

* Bolile alergice - epidemia ascunsă a secolului XXI

Invitat: dr. Brîndușa Petruțescu, medic primar alergologie-imunologie, Spitalul Universitar de Urgență București

(w882)Strănutați frecvent, tușiti, lăcrimați și vă curge nasul? Simptomele se repetă periodic fără să fiți răciți? Ați putea fi unul din milioanele de oameni cu alergii respiratorii. Tot mai mulți suntem afectați şi de alergii cutanate precum urticaria și dermatita de contact. Cauzele alergiilor pot fi multiple, începând cu alergene  respiratorii precum: acarieni din praful de casă, mucegaiuri, anumite polenuri, animale de companie, continuând cu alergene de contact precum: metale, parfumuri, ingrediente din cosmetice și, nu în ultimul rând, anumite alimente şi medicamente. Severitatea alergiilor variază de la o persoană la alta. Pot exista și alergii severe care să determine anafilaxie (șoc anafilactic). Printre cauzele anafilaxiei pot fi medicamente, alimente sau veninuri de insecte. Aflăm ce declanșează alergiile, cum le tratăm, cât de important este să știm la ce suntem alergici și să evităm expunerea la alergene. Discutăm şi despre singurul tratament care se adresează țintit cauzei bolilor alergice.

***

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist tv Lucian Băbeanu

Documentarist Giorgiana Șușurincă

Producător tv Monica Ancuța-Tiuntiuc

La TVR Internaţional, în direct, luni şi marţi, împreună pentru sănătate!

Un doctor pentru dumneavoastră, de 16 ani împreună cu publicul TVRi

***

Ne puteți urmări online pe TVR +. Înregistrările emisiunii vor putea fi urmărite aici.

Aflați detalii din pagina de Facebook a emisiunii.

Abonați-vă la canalul de YouTube!

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

 

"Năpasta", film românesc la TVR Internațional

publicat: vineri, 24 mai 2024

Sâmbătă, 25 mai, de la ora 23:30, urmărim drama "Năpasta", ecranizare din 1982 a piesei de teatru cu acelaşi titlu de Ion Luca Caragiale. ...

Oportunităţi şi provocări în industria IT

Oportunităţi şi provocări în industria IT

publicat: marţi, 21 mai 2024

O nouă ediție "Investiți în România!" este difuzată în direct la TVR Internațional, marți, 21 mai, de la ora 21:00.  

Tratamentul minim-invaziv al monturilor

Tratamentul minim-invaziv al monturilor

publicat: marţi, 21 mai 2024

O nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" este difuzată în direct, marți, 21 mai, de la ora 19:00, la TVR Internațional.

 

#tvri