loader
Foto

Munca la domiciliu vs. afecțiunile musculoscheletice

Pe 2 și 3 iunie, de la ora 19.00, la TVRi, echipa emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră” vă invită să urmăriți în direct două ediții cu recomandări pentru un stil de viață corect și informații despre tehnici chirurgicale moderne.

 

Măriuca Mihăilescu
Albertina Ionescu

Miercuri, 2.06.2021 - transmisiune directă

CHIRURGIA CARDIO-TORACICĂ MINIM-INVAZIVĂ

Invitat: din Los Angeles, prof. dr. ALEXANDRU RADU MĂRMUREANU, medic primar chirurgie toracică și cardiovasculară, director Secția Chirurgie Toracică, Centrul de Chirurgie Pulmonară și Cardiacă din California, SUA.

 

(w882)

Tehnicile chirurgicale minimal invazive au evoluat mult, permit scăderea suferinței pacientului și scurtarea duratei de recuperare post operatorie. Chirurgia minim-invazivă presupune abordul structurilor inimii prin incizii mici la nivelul toracelui, cu păstrarea pe cât posibil a integrităţii acestuia, fără tăierea sternului. Astfel de aborduri nu înlocuiesc chirugia clasică recomandată în cazurile grave de afectare a cordului, atunci când sunt necesare mai multe by-passuri sau înlocuiri multiple de valve. Astfel pot fi rezolvate operaţii din patologia valvulară, din boala cardiacă ischemică, malformaţii congenitale şi tumori cardiace. Vom vorbi despre avantajele chirurgiei minim invazive cu pionierul unor tehnici și proceduri cardio-toracice. Supranumit ”Doctor Hollywood”, medicul român are rezultate remarcabile în cei peste 30 de ani de practică medicală în care a tratat unele dintre cele mai complexe și dificile afecțiuni ale inimii și plămânilor.


MUNCA LA DOMICILIU vs. AFECȚIUNILE MUSCULOSCHELETICE

Invitat: dr. PAULA NADINA LICULESCU, medic primar recuperare, medicină fizică și balneologie

(w882)

Sedentarismul slăbeşte oasele și musculatura. Pierderea masei musculare și demineralizarea osoasă pot fi prevenite prin mișcare, un tratament bun pentru ameliorarea durerilor. Munca la domiciliu, asezonată cu un consum alimentar mai mare și mișcare mai puțină, pot duce la apariția unor afecțiuni musculoscheletice. Obiceiurile pe care le dezvoltăm zi de zi, acțiunile, atitudinile posturale, intervențiile chirurgicale, incidentele prin care trec corpurile noastre, toate își pot lăsa amprenta asupra sănătății noastre. Dacă acționăm prin recuperare medicală, sub supravegherea specialiștilor, putem elimina cauzele care au dus la apariția problemelor optând pentru metode de tratament cu care simțim că rezonăm. Beneficiile încep să apară, durerile dispar și calitatea vieții se îmbunătățește.

Moderator Măriuca Mihăilescu


Joi, 3.06.2021 - transmisiune directă

TERAPII PENTRU LONGEVITATEA VÂRSTEI A TREIA

Invitat: dr. ANCA ELENA ȘTEFAN, managerul Institutului Național de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan“

(w882)

Civilizația modernă este preocupată de  îmbunătățirea și prelungirea calității vieții umane a vârstei a treia. Se fac cercetări pentru regenerarea și îmbunătățirea funcțiilor organismului, în paralel cu dezvoltarea tehnologică a metodelor și tratamentelor de recuperare și menținere a vârstnicilor. Institutul „Ana Aslan”, instituție sanitară de interes naţional, unică în peisajul medicinii românești și internaționale, a investit mult în aparatură, fiind una dintre bazele moderne de recuperare din țară. Echipamentele de ultimă generație contribuie semnificativ la îmbunătățirea stării de sănătate. Tratamentele se pot face cu spitalizare și în regim ambulator. Cercetarea din cadrul Institutului vizează studierea mecanismelor procesului fiziologic al îmbătrânirii și impactul vârstei în patologia umană. Cercetări fundamentale, experimentale şi clinice legate de mecanismele îmbătrânirii şi boli asociate vârstei a treia pentru o longevitate activă, fără boli metabolice, cardio-vasculare și neurodegenerative, încearcă integrarea unui set de biomarkeri potenţiali, pentru detectarea timpurie a modificărilor asociate îmbătrânirii, în vederea inițierii unor strategii terapeutice de limitare a eventualelor modificări.

(w882)

COMPLICAȚII ALE BOLII COVID-19

Din Franța:  dr. MONA GAVRILĂ, medic pneumolog, Spitalul Marie Madeleine Forbach

În ultimul an, medicul român s-a ocupat de pacienții infectați cu SARS-CoV-2 și recomandă evaluarea sindromului post-COVID-19 pentru prevenirea complicațiilor. Mulți pacienți infectați, chiar dacă nu au factori de risc cardiovasculari, datorită inflamației și a repaosului prelungit pot dezvolta tromboze venoase și chiar embolii pulmonare. Analizele de laborator pot fi orientative însă variază de la caz la caz, de la o leucogramă normală până la scăderea leucocitelor și plachetelor. Nivelul de anticorpi este folosit în scop orientativ.

(w882)

Moderator: Albertina Ionescu

***

Producător tv:  Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.:Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) DermavitalPentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04, (+4)0731.871.968.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412

15:00 România… în bucate

* Ţăst Show

Emisiune realizată de TVR Craiova

Prezentator şi realizator Doru Ciolacu

Producător Simona Muşuroi

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător delegat Alexandra Tiniche

15:30 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Jurnalişti: Elena Cristescu, Dana Guţu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

Regizor Dan Manoliu

Producător Liana Damian

 
TVR a transmis celor doi candidaţi două variante de format pentru ediţia specială „Preşedinte pentru România 2024”

Televiziunea Publică solicită candidaţilor la alegerile prezidenţiale Elena Lasconi şi Călin Georgescu să comunice în cursul zilei de astăzi, 4 ...

IN MEMORIAM ADRIAN PINTEA

IN MEMORIAM ADRIAN PINTEA

publicat: miercuri, 04 decembrie 2024

Anul acesta se împlinesc 17 ani de la moartea marelui actor și profesor, Adrian Pintea. A plecat dintre noi mult prea repede, la apogeul ...

Poeta ANA BLANDIANA şi MIRCEA DUMITRU în DIALOGURI ACADEMICE

Duminică, 8 decembrie, ora 13:00, TVR Cultural şi Academia Română vă invită la un dialog de colecţie cu ANA BLANDIANA, prima româncă recompensată ...

 

#tvri