loader
Foto

Galerie foto

Ziua mondială a Crucii Roşii la „Un doctor pentru dumneavoastră”

Programe ale Crucii Roşii sunt analizate împreună cu modalităţi prin care poate fi îmbunătăţit sistemul medical românesc. Cum anume? Aflăm de la medici și oficialități invitate de realizatorii emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastră”, la TVRi, de luni până joi, de la 18:30.

 

Ana Maria Ghiur
dr. GABRIEL PAVEL

MARŢI, 8 MAI

PREVENȚIA CANCERULUI DE COL UTERIN

Invitat: dr. VIRGILIU PRUNOIU, medic primar chirurgie, Clinica I Chirurgie Generala si Oncologica, asistent universitar UMF Carol Davila, doctor în știinte medicale, coordonator Screening col uterin, Institutul Oncologic “prof. dr. Al. Trestioreanu”

Anual, în România, sunt diagnosticate peste 4000 de femei cu cancer de col uterin. Chiar dacă este o afecţiune care poate fi depistată prin controale periodice, multe dintre aceste cazuri sunt descoperite în stadii avansate, când, de multe ori, este foarte târziu. Din nefericire, debutul bolii este asimptomatic. Pentru evitarea instalării cancerului și salvarea multor vieţi, este nevoie de o mai bună informare și educare a populației dar mai ales de screening. Un subiect foarte important pe care discutam cu domnul doctor Virgiliu Prunoiu, coordonatorul programului de screening pentru cancerul de col uterin din cadrul Institutului Oncologic “prof. dr. Al. Trestioreanu”.

ZIUA MONDIALĂ A CRUCII ROŞII

Invitat: dr. RALUCA POPESCU, medic stomatolog, voluntar Crucea Roșie Română

Crucea Roșie din România, timp de 142 de ani, a fost și este o organizație umanitară, bazată pe voluntariat, pe generozitatea românilor de a-și ajuta aproapele. Organizația oferă asistență de urgență în caz de dezastre și desfășoară programe de educație pentru sănătate, de prevenție și de alinare a suferinței, sub toate formele ei, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de om, indiferent de naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică. Pe 8 mai sărbătorim Ziua Mondială a Crucii Roșii. Este o frumoasă recunoaștere a calităților extraordinare ale celor peste 17 milioane de voluntari şi 450.000 de angajaţi care își dedică viața oamenilor aflați în dificultate. Societatea Națională de Cruce Roșie din România, asigură asistență umanitară pentru 553 000 de persoane prin devotamentul și implicarea celor peste 5600 de voluntari care activează, cu responsabilitate și dăruire, în toate comunitățile, oferindu-și energia și devotamentul atât de importante pentru îndeplinirea misiunii organizației.

Moderator: Ana Maria Ghiur


MIERCURI, 9 MAI

TERAPII PENTRU MALFORMAȚIILE CEREBROVASCULARE
Invitat: dr. ȘTEFĂNIȚĂ DIMA, medic primar radiologie și imagistică medicală, șef Secția Radiologie și Imagistică, Spitalul Universitar de Urgență Elias, Presedintele Comisiei de dezvoltare a Neuroradiologiei Intervenționale în Europa Centrala și de Est, din cadrul ESMINT (Societatea Europeană pentru Tratamentul Minim Invaziv Neurovascular)

Malformaţiile cerebrovasculare sunt o adevărată ”bombă cu ceas” în creierul pacienţilor care, de multe ori, nici nu ştiu că au asemenea probleme. Află, în general, când ajunge de urgenţă la medic, cu efecte secundare grave, ca urmare a ruperii unui anevrism, producerii unei hemoragii intracraniane sau unui accident vascular. În asemenea cazuri, un tratament adecvat poate face diferenţa între o persoană asistată social şi un om perfect integrat în societate, capabil să se descurce singur.

TROMBOZA VENOASĂ PROFUNDĂ

dr. TONI FEODOR, medic primar chirurgie generală, supraspecializare în flebologie, Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu şi Medicină Preventivă al Academiei Române

Tromboza venoasă profundă este o boală gravă cauzată fie de o problemă de coagulare, fie de un traumatism. Apariția unui cheag de sânge, variabil ca dimensiune, care circulă liber prin vasele de sânge, poate bloca fluxul sanguin până la ruperea vasului. Boala este cu atât mai periculoasă cu cât, uneori, e complet asimptomatică. Primul semn, în unele cazuri, este dat de o complicaţie gravă, de multe ori, chiar letală. Este vorba de tromboembolismul pulmonar. Pentru evitarea complicațiilor este necesară cunoaşterea cauzelor, factorilor de risc şi momentul în care să apelăm, de urgenţă, la medic.

(w882) Un doctor

Moderator: dr. Gabriel Pavel

JOI, 10 MAI

DOCTOR PENTRU ROMÂNIA - Dezbatere

Invitați: prof. dr. HORIA SÎRBU, şeful Clinicii de Chirurgie Toracică, Spitalul Universitar Erlangen, Germania, dr. RAED ARAFAT, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și dr. CĂLIN BUMBULUŢ, Vicepreședintele Colegiului Medicilor din România, președinte al Uniunii Europene a Medicilor de Familie (UEMO) și un reprezentant al Ministerului Sănătății

În România, medicii sunt insuficienți, deși absolvenții de medicină sunt numeroși și bine pregătiți. Fenomenul exodului medicilor în afara granițelor pune în dificultate activitatea celor rămași în țară pentru a salva viețile românilor. România are nevoie de medici! De ce ne pleacă doctorii și cum îi convingem să profeseze ACASĂ, locul unde s-au format şi unde atâţia pacienţi au nevoie de ei? Încercăm să găsim soluţii practice, posibile, necesare, împreună cu medici și oficialități care pot să contribuie la îmbunătăţirea stării sistemului medical românesc. O dezbatere în cadrul campaniei DOCTOR PENTRU ROMÂNIA.

Moderator: Ana Maria Ghiur

Realizator tv: Monica Ancuţa

***

Emisiunea poate fi urmărită online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook:https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

Mulțumim GALLA COLLECTION pentru ținutele doctorului Gabriel Pavel, moderatorul emisiunii. Mai mult, descoperiți pe Facebook: https://www.facebook.com/GallaCollectionShop/
Telefon:021.311.30.33.

Mulțumim DACIA 24 pentru ținutele Anei Maria Ghiur, moderatorul emisiunii. Mai mult aflaţi la numărul de telefon: 0755 096 942 şi pe pagina de Facebook:https://m.facebook.com/1stfloorDacia24/?ref=bookmarks.

Mulțumim doamnei  Laura Stănescu, consilier stil vestimentar, pentru sprijinul acordat în alegerea ținutelor. Stilul vestimentar reprezinta uneori singura posibilitate de a crea o prima impresie celorlalti.  Redescoperă stilul personal: http://laurastanescu.com; email: office@laurastanescu.com sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/LauraStanescuPersonalShopper/.

 

7:30 Vivi Art

Vivi Art este o emisiune de divertisment, cu impact educativ, destinată atât copiilor, cât și părinților. Gazda proiectului este Vivien Rusu, o fetiţă talentată, curioasă din fire, care îşi propune să îi descopere pe copiii talentati din Republica Moldova. Domeniile explorate sunt diverse: gastronomie, teatru, muzică, sport, dans, astronomie, hipism, călătorie, vlogging, etc. Emisiunea, filmată în manieră home video, este interesantă, veselă şi educativă.

Moderator Vivien Rusu

Producător Natalia Catan

8:00 Weekend matinal

* Matinal (I)

Prezintă Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Producători: Raluca Neagu şi Horaţiu Rusu

Transmisiune directa

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri