Copiii de pretutindeni au sărbătorit #româneşte de Ziua Limbii Române, la TVR Internațional. Ne-au împărtășit versurile sau fragmentele de poveste pe care le îndrăgesc cel mai mult și datorită cărora au înțeles că „limba noastră-i o comoară”.
Limba pe care o vorbesc aduce oamenii împreună și îi ajută să se cunoască mai bine. Prin limba maternă, părinţii transmit generaţiilor următoare o întreagă cultură, pentru că ea cuprinde şi propriile trăiri, experienţe care le-au marcat copilăria sau viaţa şi care au contribuit la formarea lor.
Milioanele de români care trăiesc în afara graniţelor ţării se străduiesc să le transmită copiilor lor această moştenire, nu fără dificultate, dată fiind nevoia copiilor de integrare în societatea de adopţie.
Pentru copiii români din străinătate, limba română înseamnă poveştile citite de mama la culcare, vorbele de alint ale bunicii, atunci când sunt în vacanţă, proverbele bunicului, colindele cântate cu prietenii de sărbători, rugăciunile, dar şi poeziile învăţate la şcolile de duminică.
De data aceasta, copiii sunt cei care le-au spus poveşti sau poezii bunicilor, părinţilor, prietenilor din ţară sau profesorilor de limba română, în semn de mulţumire pentru moştenirea pe care le-au transmis-o.
I-ați urmărit pe 31 august, de Ziua Limbii Române, la TVR Internaţional şi pe pagina de facebook TVRi.