loader
Foto

Ziua IEI, prilej de sărbătoare la "Un doctor pentru dumneavoastră"

În perioada 17 - 24 iunie, TVRi vă invită să urmăriți invitați de prestigiu în ediții speciale ale emisiunii "Un doctor pentru dumneavoastră", de luni până joi, de la ora 18.30. Se apropie ziua IEI. Bucurați-vă de ea!

 

Ana Maria Ghiur
Măriuca Mihăilescu

Luni, 17 iunie 2019

ARMONIA ÎN NATURĂ

Invitat: Dr. ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriţionist, competență în apifitoterapie, directorul Centrul de Terapie Naturală din Breaza

A crescut cu tradițiile românești, s-a format în spiritul iubirii naturii și omului, două pasiuni pe care le împletește cu profesionalism și dedicație. Ceea ce a învățat reușește să transmită mai departe, în familie. De peste 30 de ani, împărtășește fiecăruia dintre pacienți tainele naturii și beneficiile pe care le oferă plantele pentru menținerea sănătății omului, conectați cu mediul înconjurător și cu hrana pe care natura o pune la dispoziție, dintotdeauna. Fiecare plantă are principii active care ne pot trata și menține sănătatea.

Moderator: Măriuca Mihăilescu

 

(w882)

Marți, 18 iunie 2019

GÂNDURILE PĂRINȚILOR, SĂNĂTATEA COPIILOR

Invitat: Dr. ANA CULCER, medic primar pediatru

Deși a fost respinsă la medicină pe motiv că este fiică de medici, dr. Ana Culcer continuă tradiția familiei ei de medici. Ea ne-a mărturisit că “Cele trei generații dinaintea mea au învățat medicina la Paris, Pesta și Viena, întorcându-se în țară și participând la progresul medicinii românești. Străbunicul, primul doctor Culcer a înființat spitalul din Târgu Jiu, a fost medic șef al capitalei și apoi medicul personal al domnitorului Cuza Voda. Tatăl, dr. Max Culcer, a absolvit medicina la Paris și Institutul Pasteur și a fost chirurg de campanie în Primul Război Mondial.” Dr. Ana Culcer ne-a dezvăluit că ea și micuții se încarcă energetic unii de la ceilalți. Este o ediție din care aflăm cât de important este să ridici moralul părinților, indiferent cât de gravă este problema.

DRAMA FEMEILOR CU FORME ÎN SECOLUL XXI

Invitat: Dr. MIHAELA BILIC, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, supra-specializare în psihonutriție

Ce este ideal să mâncăm pentru a slăbi corect și sănătos și cum ne ajută psihonutriția aflați în această ediție.

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Miercuri, 19 iunie 2019

LUPTA CONTRA TUBERCULOZEI

Invitat: Asist. Univ. Dr. BEATRICE MAHLER-BOCA, medic primar pneumologie, manager al Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, București

Urmăriți o ediție cu informaţii utile despre gravitatea acestei boli infecţioase tăcute care afectează omul indiferent de vârstă. Netratată sau tratată insuficient, poate duce la deces. Datorită noilor tratamente, numărul persoanelor bolnave de tuberculoză este în scădere, iar rata mortalităţii cauzate de aceasta s-a redus în comparaţie cu anii trecuţi.

REÎNTOARCEREA LA NATURĂ

Invitat: ALINA STOICA, nutriționist

Nutriționistul Alina Stoica propune ”conturarea unei educații care privește importanța alimentației în sănătatea fizică, emoțională și intelectuală a fiecăruia” pentru că ”prevenția și tratamentul diferitelor afecțiuni pornesc din farfuria noastră”. Energia din legume, fructe și semințe se transferă în organismul viu și au rol esențial în desfășurarea proceselor metabolice și energetice de la nivel celular. Să alegem cu atenție fiecare fel de mâncare și să-l pregătim într-un mod optim pentru menținerea sănătății. În această ediție aflați și cum prevenim dezechilibrele hormonale cu ajutorul alimentației.

Moderator: Ana Maria Ghiur

 

(w882)

Joi, 20 iunie 2019

MERIDIANELE ENERGETICE

Invitat: FLORICA MUNTEANU, specialist în medicină integrativă, DermaVITAL

Corpul uman este străbătut de 12 meridiane principale care controlează o funcție sau un organ. Omenirea a dezvoltat o bogată tradiție spirituală cu rol esențial în evoluția individului și în dezvoltarea energetică pe tot parcursul vieții. Planeta se află într-o continuă și complexă conexiune energetică cu Universul din care face parte. Oamenii, ființe energetic, prin sistemele lor interne, se încarcă cu energiile venite din Univers. Orice modificare apărută în această  interdependență duce la un dezechilibru și, în final, la apariția unei boli. Cine conștientizează această legătură face cel mai important pas în menținerea sănătății.

TELEMEDICINA ȘI TELECARDIOLOGIA ÎN SEC. XXI

Dr. ALEXANDRU MISCHIE, medic specialist cardiologie, “fellow” al Societății Europene de Cardiologie, Șef Secția de Cardiologie Intervențională, Spit. Montluçon, Franţa

Evoluția medicinei umane a ajuns într-o etapă surprinzătoare, adaptată la dezvoltarea tehnologiilor ultraperformante de conectare digitală, la distanță. În lume, telemedicina este folosită la scară largă. Este modalitatea prin care un medic poate oferi o a doua părere în cazul unor boli cronice sau investigații imagistice și chiar coordonează de la distanță o intervenție urgent. Astfel, un pacient poate fi tratat, simultan, de o echipă formată din medici din țara natală și din străinătate, fără a se deplasa din spitalul în care este internat. Telemedicina s-a extins în aproape toate specialitățile medicale, dar mai ales în cardiologie.

Moderator: Ana Maria Ghiur

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.


(w100) Logo Livia Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact: office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16.

***

Emisiunea poate fi urmărită LIVE pe TVR+.

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă: Loredana Iordache, Andra Soceanu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Translator mimico gestual Laura Ioana

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

 

#tvri