loader
Foto

Galerie foto

Virtuţile economiei sociale la „Investiţi în România!” | VIDEO

În a treia zi de Paşti v-am invitat să urmăriţi o ediţie specială a emisiunii "Investiţi în România!" despre omenie şi puterea exemplului, de la ora 21:00, la TVR Internaţional.

 

Investiţi în România!

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Cele mai sigure investiții sunt în oameni. În oamenii care întorc speranțe semenilor. Speranțe împlinite.

Octavian-Dragomir JORA, gazda emisiunii, a discutat cu părintele Pompiliu DINU de la Biserica Şerban Vodă din Capitală, despre implicarea instituţiilor religioase în proiecte social-filantropice pentru dezvoltarea comunităţilor din care fac parte.

Am vorbit şi despre 2021 - Anul omagial al pastoraţiei românilor din afara României şi rolul Bisericii în păstrarea unităţii compatrioţilor de pretutindeni, cât şi în promovarea spiritualităţii strămoşeşti peste graniţele ţării.

Părintele Ilarion MÂȚĂ, parohul Bisericii Sfântu Gheorghe din Hârja, Bacău, susţine însemnătatea economiei sociale în comunitate şi combaterea sărăciei prin solidaritate creștină şi îndeamnă ca aceste modele de bună practică să devină un exemplu pentru noi, toţi.

(w882)

Cât este de importantă colaborarea dintre Biserică şi celelalte instituţii ale societăţii civile şi crearea unui parteneriat în domeniul responsabilităţii sociale, cum îi putem ajuta mai bine pe cei aflaţi în nevoie: dându-le un rest, din ceea ce ne rămâne, sau un rost, ne-a explicat părintele arhimandrit Caliopie Cristian ICHIM, stareţul Mânăstirii Curtea de Argeş, la Investiţi în România!

(w882)

Jurnaliștii emisiunii vă invită să urmăriţi un interviu cu părintele Avram MATEI de la Parohia Sfânta Muceniță Lucia din Veneţia, Italia în care ne spune cum i-a sprijinit în toată această perioadă de pandemie pe românii din diaspora şi ce rol joacă Biserica în promovarea valorilor autohtone, precum şi în educaţia generaţiilor viitoare.

(w882)

Tot la „Investiţi în România!” am aflat cum s-a implicat una dintre cele mai mari companii de retail din ţara noastră în susţinerea proiectelor sociale, de la Katharina Scheidereiter, manager Responsabilitate Socială Kaufland România într-un interviu realizat de Roxana SEGNEANU, jurnalist TVR.

(w882)

Iar conf. univ. dr. Mihai Vladimir TOPAN de la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, Academia de Studii Economice din Bucureşti, a vorbit despre perspectiva creştin-ortodoxă asupra lumii şi asupra vieții economice, într-un interviu realizat de Răzvan ONESA, jurnalist TVR.

(w882)

Invitaţii lui Octavian-Dragomir JORA au fost:

●       pr. dr. POMPILIU DINU – paroh, Biserica Şerban Vodă, Bucureşti

●       pr. dr. ILARION MÂŢĂ – paroh Biserica Sfântu Gheorghe, Hârja, Bacău, preşedinte Asociaţia Sf. Voievod Ştefan cel Mare, Hârja, Bacău

●       pr. arhimandrit CALIOPIE CRISTIAN ICHIM – stareţ Mânăstirea Curtea de Argeş, consilier eparhial Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului

21:00 Vineri seara in direct

*Best of 2

Moderator Kyrie Mendel

Producător Bogdan Stănescu

(redifuzare)

22:00 Gala umorului

Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Jurnalist Iulia Ioanitoaia

Producător Cosmin Dumitru

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri