loader
Foto

Despre violenţa sexuală asupra copiilor, la "Punctul pe AZi"

Marţi, 7 iunie, de la ora 21.00, la TVR MOLDOVA şi miercuri, 8 iunie, de la ora 9.00, la TVR Internaţional, Vitalie Guţu şi invitaţii au urmărit un caz de violenţă sexuală asupra minorilor şi au discutat despre acest fenomen.

 

Vitalie Guţu
Punctul pe AZi

Editia este disponibila online pe TVR+.

În Europa, unul din cinci copii este victima unei forme de violență sexuală. Și în Republica Moldova datele sunt îngrijorătoare. Un studiu realizat de Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de copii arată că multe victime suferă ani în șir. Cel mai grav este că autoritățile nu intervin la timp, spun realizatorii studiului. 

Jurnalistul Vitalie Guțu va încerca împreună cu invitații săi Diana Cheianu-Andrei de la Centrul de Investigații și Consultanță ,,Socio-Polis’’, Daniela Sâmboteanu de la Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii și Cezar Gavriliuc, preşedintele Centrului de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului în Republica Moldova.

De asemenea, în cadrul emisiunii vom afla și poziția autorităților pe acest subiect. În exclusivitate vom prezenta cazul unei adolescente de 17 ani, care este la rândul ei mamă. Tânăra a fost abuzată sexual pe când avea 14 ani de un bărbat cu 15 ani mai mare. Întreaga poveste doar la "Punctul pe AZi"!

**

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

11:30 Prezenţe româneşti (R)

*Mirabela Rusu şi Gabriel Blaj, SUA

Marian Voicu vă invită să îi cunoaşteţi pe Mirabela Rusu-lector la Universitatea Stanford şi pe Gabriel Blaj-cercetător la Universitatea Stanford, Acceleratorul Naţional SLAC.

Realizator şi producător Marian Voicu

(Reluare)

12:00 Articolul VII (R)

*Rolul bisericii în diaspora şi păstrarea identităţii româneşti

Invitat: PS Episcop Siluan, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Moderator Mihaela Crăciun

Jurnalişti: Lilia Anghel şi Marian Nicola

Realizator Mihaela Iamandei

Producător Iulia Popescu

(Reluare)
 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

 

#tvri