loader
Foto

Un nou sezon “Corespondent TVRi”

În prima ediţie din acest sezon, semnalăm rezultatele remarcabile obţinute de elevii români la competiţiile internaţionale într-un domeniu încă destul de puţin exploatat în ţara noastră: educaţia antreprenorială. Joi, la TVRi, de la ora 21.30.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Colegiul Naţional de Informatică din Piatra Neamţ a obţinut, la Bruxelles, titlul de „Şcoală antreprenorială a anului 2015”. Despre importanţa acestei recunoaşteri şi despre necesitatea promovării educaţiei antreprenoriale în şcolile din România vorbim cu Victor Dumitrache, manager de proiect în cadrul organizaţiei Junior Ahievement, Dorina Mormocea, profesoară de matematică la Colegiul Naţional de Informatică din Piatra Neamţ şi iniţiatoarea Clubului Tinerilor Antreprenori şi cu Vlad Albață, elev antreprenor.

(w882) Dorina Mor

(w882) Vlad Albat

Apoi vă facem cunoştinţă cu unul dintre cei mai talentaţi şi apreciaţi instrumentişti din Republica Moldova, care se află în aceste zile la Bucureşti, nu doar pentru câteva concerte pe care le va susţine în faţa publicului din România, dar şi pentru a lansa şi promova un foarte interesant film documentar. Documentarul „Bucurie de Noroc la Orizont de Plai” este o bijuterie creată de jurnalista Victoria Cușnir și produsă de Alex Calancea. Este un valoros film documentar despre evoluția și nebănuita amploare a muzicii create în Republica Moldova în anii 1950-60-70-80. Mai multe aflăm chiar de la Alex Calancea, producătorul filmului.

(w882) Alex Calan

Vă aducem în atenţie un nou succes al cinematografiei româneşti. Singurul lungmetraj românesc prezent în selecţia oficială a Festivalului de film de la Berlin din acest an, "Ilegitim", a câştigat Premiul Confederaţiei Internaţionale a Cinematografelor de Artă. L-am invitat pe regizorul Adrian Sitaru, pentru a ne spune povestea acestui film provocator, realizat într-o manieră inedită.

(w882) Adrian Sit

Feminitatea este sărbătorită în multe feluri în această perioadă. O expoziţie intitulată „Feminitate şi împodobire” a fost vernisată şi se bucură de un real succes în Italia, la Milano. Este vorba despre o expoziţie etnografică ce prezintă obiecte reprezentative de patrimoniu din colecțiile Muzeului Național al Satului "Dimitrie Gusti" din București. Mai multe aflăm de la Paula Popoiu, director al Muzeului şi cu Violeta Popescu, fondatoarea Centrului Cultural Italo-Român din Milano.

(w882) Violeta Po

Vă prezentăm în continuare o poveste de viaţă impresionantă şi, în acelaşi timp, încurajatoare pentru mulţi dintre cei care au păşit în lume fără avantajele afective şi materiale ale unei familii stabile. Alina Marin este scriitoare, trăieşte în Franţa de aproape 15 ani, scrie cărţi pentru copii şi de curând a lansat o autobiografie care a trezit interesul publicului şi se bucură de un succes real la public. Succesul, însă, şi l-a construit singură, pentru că nu fost un copil privilegiat de soartă. A crescut de la 4 ani într-un orfelinat din România, cu multe lipsuri şi greutăţi, dar nu şi-a pierdut niciodată speranţa. Cum a reuşit această performanţă ne spune chiar ea.

(w882) Alina Mari

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

18:00 Telejurnal Moldova

Prezentator Vadim Cheptanaru

Producători: Irina Bejenaru, Anastasia Ciuleacu

Translator mimico gestual

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

*Sport (montaj TVRi)

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#tvri