loader
Foto

Galerie foto

Un doctor pentru dumneavoastră: Afecțiunile dermatologice și alergia la soare

Luni, 5 septembrie, de la ora 19:00, ați revăzut la TVR Internaţional subiecte despre ce se întâmplă în sistemul nervos după pandemie, prevenirea afecțiunilor dermatologice, alergia la soare, dar şi despre legătură dintre medicină şi spiritualitatea creştină.

 

Măriuca Mihăilescu

* Afecțiunile dermatologice și alergia la soare

Invitat: dr. Dorin Munteanu, medic primar dermatologie–alergologie, Germania

Pielea, cel mai mare organ al corpului, indică starea de sănătate și ne apără de lumea exterioară. Când este atacată, pot să apară afecțiuni ale pielii. Cum influențează soarele eczemele, herpesurile, neurodermitele, psoriazisul, Zona Zoster? Discutăm ce e de făcut și cum putem preveni eventuale complicații. Deja te confrunți cu piele înroșită, coșuri (vezicule) pruriginoase? Sunt simptome ale alergiei la soare din cauza expunerii excesive la radiațiile ultraviolete UVA/UVB.

(w882)

Apar mai ales la cei cu pielea deschisă dar poate afecta orice persoană indiferent de sex și vârstă. Reacțiile cutanate diferă în funcție de intensitatea radiațiilor solare și de diverși factori. Pielea devine roșie și se inflamează, se apără de radiațiile solare cu o reacție imunitară. Cele mai dese tipuri de alergii solare întâlnite sunt: erupția poliformă la lumină, urticaria solară și dermatita actinică. Apariția urticariei solare poate fi cauzată de anumite ingrediente din cosmetic dar și de medicamente cu acțiune fotosensibilă.

(w882)

* Medicina și Spiritualitatea Creștină - CEMSC 2022

Invitat: preot Pompiliu Nacu, Parohia „Tuturor Sfinţilor“, din Milano Nord – Monza, Episcopia Italiei

Invitați de top din România, Italia, Franța, Germania, SUA, Elveția și Spania cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan, Episcopul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, s-au reunit la un eveniment organizat de Centrul de Cercetare în Medicină și Spiritualitate din Iași, în cooperare cu Centrul de Studii Teologice și Episcopia Ortodoxă Română din Italia.

(w882)

* Ce se întâmplă în sistemul nervos după pandemie?

Invitat: psiholog Florica Munteanu, specialist în medicină integrativă

(w882)

Ce a rămas în urma pandemiei și cum gestionăm lucrurile pentru a ne bucura de liniște și sănătate? Unii dintre noi, după infecția cu SARS-CoV-2, au rămas cu simptome neurologice persistente cum ar fi dureri de cap, oboseală cronică, ameţeală, imposibilitate de concentrare, senzaţie de ceaţă, tulburări cognitive, probleme de memorie. Psihicul joacă un rol primordial în apariția bolilor corpului. Cum ne putem reechilibra, aflăm în această ediție.

***

Mulţumim Dalin pentru susţinerea oferită în realizarea emisiunii!

(w235)

***

Echipa Un doctor pentru dumneavoastră vă este aproape, oriunde v-aţi afla!

Emisiunea este disponibilă pe TVR+.

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Producător: Monica Ancuța

Credit foto: Monica Ancuța

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, vă invităm să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri