loader
Foto

Un doctor pentru dumneavoastră: Ai grijă de inima ta!

În perioada 20 - 23 iulie, revedeți o serie de ediții despre fitoterapie, sănătatea dentară, rolul proteinelor, afecțiunile cardiace și cele oculare, infecțiile virale sezoniere. Pe TVR Internațional, de la ora 18:30.

 

Ana Maria Ghiur
Măriuca Mihăilescu

LUNI, 20 IULIE 2020

PLANTELE, MIRACOL AL NATURII

Invitat: dr. ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriţionist, competență în apifitoterapie, director Centrul de Terapie Naturală ”Alexandra” din Breaza, Hofigal

România are o veche tradiție în tratarea majorității bolilor cu ajutorul plantelor, adevărate minuni ale naturii. Descoperirile științifice au demonstrat că și cele mai toxice organisme vegetale au în structura lor principii active, substanțe cu valoare terapeutică. În doze bine determinate și concentrate pot trata diverse și complicate boli. Digitalina, rostopasca, valeriana, vâscul sunt doar câteva dintre plantele otrăvitoare cu utilizare amplă chiar și în medicina alopată, datorită acțiunii profunde asupra proceselor metabolice dezechilibrate din afecțiuni cum ar fi cele cardiovasculare, tulburări ale ritmurilor biologice și lista poate continua. Fitoterapia este o specialitate medicală foarte bine dezvoltată, apreciată și aplicată în întreaga lume.

Moderator: ANA MARIA GHIUR

Redifuzare din 3 decembrie 2019

MARȚI, 21 IULIE 2020

SĂ AVEM GRIJĂ DE SĂNĂTATEA DENTARĂ

Invitat: dr. Asma Battah, medic pedodont, Clinicile dr. Leahu

Sărbătorile aduc multă bucurie și relaxare. Pentru mulți dintre noi, nu au o finalitate prea bună pentru că alimentația bogată în grăsimi, lipide, zaharuri declanșează adevărate crize ale bolilor digestive, cardiovasculare, endocrinologice și renale. Și cavitatea bucală are mult de suferit, mai ales în ceea ce privește apariția sau complicațiile cariilor dentare, din cauza acțiunii zaharurilor asupra smalțului dentar și a gingiilor, în prezența diversității de bacterii care populează cavitatea bucală. Lipsa igienei orale, incorectitudinea cu care se realizează periajul dentar amplifică problemele dentare, atât la copii, cât și la adulți.

Moderator: ANA MARIA GHIUR

Redifuzare din 19 decembrie 2019

(w882) Un doctor

MIERCURI, 22 IULIE 2020

ROLUL PROTEINELOR ÎN ORGANISM

Invitat: prof. dr. VIRGILIU STROESCU, medic primar endocrinologie

Organismele vii sunt construite în baza principalelor molecule complexe generatoare de viață: proteinele, lipidele, carbohidrații, mineralele și vitaminele. Proteinele au rolul lor în metabolismul zilnic, dar să nu depășească o treime din totalul caloriilor consumate zilnic. Un exces de proteine suprasolicită rinichii și pot conduce la pierderea calciului în organism. Sursele de proteine sunt de origine animală și vegetală cum ar fi de exemplu: leguminoase uscate, nuci, pâine integrală, cereale, lapte, ouă.

AI GRIJĂ DE INIMA TA!

Invitat: prof. dr. DRAGOȘ VINEREANU, medic primar cardiologie, șef Secția Cardiologie, Spitalul Universitar de Urgență București, prorector Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”

Ritmul rapid, traiul încărcat cu multe activități de lucru, alimentația nepotrivită și haotică duc în cele din urmă la afecțiuni cardiace care se cronicizează și se agravează până la impunerea unor tratamente drastice. După orice intervenție chirurgicală asupra aparatului cardiovascular, tratamentele de menținere a sănătății și de prevenție a complicațiilor durează toată viața și presupun verificarea continuă a proceselor fiziologice interne, prin analize de sânge și ecografii Doppler cardiovasculare.

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Redifuzare din 7 octombrie 2019

JOI, 23 IULIE 2020

PREZBIOPIA ȘI GLAUCOMUL

Invitat: dr. ANDREI FILIP, medic primar oftalmologie

Odată cu înaintarea în vârstă, ochiul începe să sufere din cauza pierderii flexibilității musculaturii oculare și a rigidității cristalinului, acea lentilă naturală care preia informația vizuală și o transmite retinei, pentru a crea imaginea. Ca urmare a proceselor de îmbătrânire a componentelor aparatului vizual, se instalează prezbiopia, o formă de hipermetropism, adică incapacitatea de a mai vedea de aproape, moment în care bolnavul simte nevoia să îndepărteze obiectele din fața ochiului. Devine o problemă și mai mare atunci când boala se asociază cu afecțiuni ale nervului optic și instalarea glaucomului, a doua cauză a orbirii, în întreaga lume. Evoluția tehnologică oferă, în prezent, soluții performante de terapie a bolilor oculare.

INFECȚIILE VIRALE DE SEZON

Invitat: conf. dr. SIMIN - AYSEL FLORESCU, medic primar boli infecțioase și tropicale, director medical Spitalul de Boli Infecţioase și Tropicale “dr. V. Babeş”

Deși farmacopeea mondială s-a extins foarte mult, infecțiile virale crează încă probleme în rândul populației globului, mai ales prin tăria cu care acționează virusurile și rezistența lor la medicație, mai ales în cazul persoanelor care folosesc tratamente incorecte sau care nu apelează la nici un remediu. Pentru expunerea zilnică la atacul acestor microorganisme, este recomandabil să se țină cont de măsurile de igienă și de combatere a epidemiilor.

Moderator: ANA MARIA GHIUR

Redifuzare din 8 octombrie 2019

***

Producător: Monica Ancuța

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+.

Ne găsiți și pe pagina de Facebook a emisiunii.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

 

15:30 Puternici, împreună

*Ediţia 12

Prezentator Liana Stanciu

Jurnalişti: Elena Cristescu, Dana Guţu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

Regizor Dan Manoliu

Producător Liana Damian

16:30 Info Diaspora

*Ediţia 4

-Drepturile copiilor români ai căror părinți muncesc în afara granițelor tării, interviu cu Rareș Petru Achiriloaie, președintele Autorității Naționale pentru Protecţia Drepturilor Copilului și Adopție

-Rubrica info :

-Cardul European de sănătate, interviu cu Cristina Călinoiu, purtător de cuvânt al CNAS;

-Drepturi şi obligaţii privind libera circulaţie a românilor în străinătate, interviu cu Andreea Jidoveanu, avocat;

-Donaţia. Tipuri de donaţii, interviu cu Ioana Livescu, avocat;

-Drepturile pasagerilor în cazul refuzului la îmbarcare, anulării sau întârzierii prelungite a zborului, interviu cu Tatiana Şoldanescu, avocat;

-Importanţa cadastrului. Recomandarea expertului, interviu cu Dragoă Balanişcu, expert autorizat ANCPI

Producători Aura Iosif şi Angela Avram

 
 Izolaţi în România: Viaţa la margine de pădure

Ne-am văzut de ale noastre, timpul a trecut, potecile din munţi sunt încă bătute de oameni buni. Ei sunt aceiaşi, Izolaţi în România. Nu ne ...

Emisiunea TVR 2 „Drag de România mea!”, moderată de Paul Surugiu Fuego, premiată de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Revista Actualitatea Muzicală

Cea de-a 33-a ediție a Galei Premiilor anuale ale revistei "Actualitatea Muzicală", publicație ce apare sub egida Uniunii Compozitorilor și ...

Gala vocilor, într-o nouă ediţie

O nouă gală a sezonului 13 al emisiunii cu drag de România va fi difuzată la TVR 2 sâmbătă 23 noiembrie, de la ora 20:00 și duminică, 24 ...

 

#tvri