loader
Foto

Ediţii speciale "Un doctor pentru dumneavoastră"

Ultimele ediţii, înainte de trecerea în 2020, sunt dedicate intimităţii, iubirii, dar şi previziunilor pentru anul ce vine, din perspectiva astrologiei chinezeşti. Pe 23, 30 şi 31 decembrie, de la ora 18:30 la TVR Internaţional.

 

Măriuca Mihăilescu
Ana Maria Ghiur

LUNI, 23 DECEMBRIE 2019

SECRETELE LONGEVITĂȚII - PREMIERĂ ÎNREGISTRATĂ

Invitat: prof. dr. LUIZA SPIRU, medic primar geriatrie, gerontologie, psihogeriatrie, şef Clinica Universitară de Geriatrie Gerontologie şi Psihogeriatrie, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, Medicina Longevităţii - UMF Carol Davila, preşedintele Fundației "Ana Aslan" International; prin telefon, din GRECIA: dr. GERASIMOS TSILIMIDOS, medic medicină generală

De când a apărut omul pe pământ, a existat preocuparea prelungirii vieții și păstrării tinereții. Ne dorim să găsim ”elixirul” și să avem ”tinerețe fără bătrânețe”. Și iată că nu este doar o simplă poveste scrisă, ci una rezultată în urma experimentelor realizate de-a lungul secolelor. Să fie implicate telomerele, acele fragmente finale de cromozomi care se reduc pe măsură ce înaintăm în vârstă? Să fie alimentația optimă, potrivită, bogată în minerale, vitamine și antioxidanți? Este vital modul de gândire, menținerea randamentului crescut al mentalului și psihicului, al tonusului fizic și biologic? S-a dovedit că păstrarea integrității cromozomiale printr-o alimentație corespunzătore și evitarea apariției afecțiunilor corpului, ca urmare a poluării sau dezechilibrării mecanismelor interne, au ca efect prelungirea duratei medii de viață. Hobby-urile păstrate până târziu, la vârsta a treia, precum dansul, pictura, muzica, cititul cărților, plimbările în aer liber și exercițiile fizice reprezintă rețeta esențială pentru păstrarea tinereții organismului și prelungirea vieții după 100 de ani. La acestea se adaugă spiritualitatea, bunătatea, iertarea și înțelegerea, sentimente care s-au dovedit, încă din antichitate, factori esențială în longevitatea omului. Sunt doar câteva din secretele longevității pe care ni le dezvăluie prof. dr. Luiza Spiru.

Moderator: MĂRIUCA MIHĂILESCU

 

LUNI, 30 DECEMBRIE 2019

VIAȚA SEXUALĂ LA VÂRSTA A TREIA - PREMIERĂ ÎNREGISTRATĂ

Invitat: dr. ILEANA MARINESCU, medic primar endocrinologie, doctor în științe medicale

Dragostea este un sentiment pe care îl căutăm și încercăm să-l găsim și să-l păstrăm toată viața noastră, de la naștere, până la finalul vieții. Atunci când își găsește perechea, jumătatea, cu care are în comun interese, comportamente, țeluri și idealuri, dar mai ales sentimente și senzații, omul se simte complet. Acest proces de căutare a partenerului este activ la orice vârstă, încă din adolescență până la vârsta a treia și presupune mecanisme biologice, fizice, metabolice și biochimice extrem de complexe, care se derulează conform unor modele înnăscute, create de natură pentru desăvârșirea vieții umane. Dintre acestea, un rol important îl joacă sexualitatea, acel tablou de transformări prin care trecem încă din viața uterină și relațiile sexuale, forma prin care nu doar perpetuăm specia, ci completăm dezvoltarea individuală, până la bătrânețe. În concluzie, viața sexuală este continuă și activă pe tot parcursul vieții, dacă nu este blocată sau dezechilibrată de modificările interne ale organismului și afecțiunile apărute la acest nivel, dar și externe, venite din mediul înconjurător și din relațiile noastre cu ceilalți oameni și societate.

VIAȚA SEXUALĂ LA ADOLESCENȚI

Invitat: dr. ELENA VOICULESCU, medic primar obstetrică-ginecologie

Sexualizarea organismului este un fenomen transmis filogenetic, care se desfășoară pe aceleași tipare generale și care se întinde pe parcursul vieții, până la maturitate. Procesul începe în perioada intrauterină și prezintă mai multe etape de realizare, pe categorii de vârste. El presupune modificări biochimice, endocrinologice, biologice, fizice și psihologice majore, la nivelul organismului, cu exprimare comportamentală complexă, specifică și bine definită. Apogeul sexualizării are loc în adolescență când tânărul se pregătește pentru maturizare. Pentru ca fenomenul să se desfășoare corect, optim, conform dezvoltării normale, este necesară cunoașterea adecvată și extinsă a tuturor mecanismelor și transformărilor care apar de-a lungul creșterii individuale, înțelegerea complexității lor și acumularea experiențelor de viață.

Moderator: MĂRIUCA MIHĂILESCU

 

MARȚI, 31 DECEMBRIE 2019

2020 - ANUL DREPTĂȚII, IUBIRII ȘI ACCEPTĂRII - PREMIERĂ ÎNREGISTRATĂ

dr. TEODOR COLDEA, medic primar medicină sportivă, competență în acupunctură și medicină ayurvedică

Astrologia chineză are douăsprezece semne pentru fiecare lună în parte. Acestea sunt denumite după cele douăsprezece animale care, conform legendei, au ajuns în fața lui Budha în timpul aniversării Anului Nou Chinezesc. Anul Nou chinezesc începe de această dată pe 25 ianuarie 2020. Conform tradiției asiatice, se atribuie fiecărui animal o personalitate proprie care se va manifesta la persoana născută în anul specific. De asemenea, fiecare an vine cu trăsături și influențe caracteristice care pot influența starea de sănătate a organismului.

Anul 2020 este anul șobolanului de metal și are în componență două elemente: apa și metalul. Apa este reprezentată de culoarea albastră, bleumarin şi chiar neagră și are caracteristice sentimentele, emoţiile şi creativitatatea. Ei îi corespund simțul văzului, iar dintre organe - rinichii. Metalul, reprezentat de culoarea albă, argintiu, chiar şi gri, este caracterizat prin ambiţie, independenţă, năzuinţă spre libertate. Acestui element îi corespunde simțul auzului, iar dintre organele corpului, plămânii. Aceste elemente îşi aduc şi ele contribuţia atunci când vorbim despre caracterul unui om în funcţie de anul naşterii, punându-şi amprenta în definirea personalităţii fiecăruia. În curând, "cuvintele-cheie vor fi: muncă, proiecte, dezvoltare. Pe plan emoțional, pozitive sunt: intuiția, dreptatea, sensul vieții, răbdarea și perseverența, iar negative: frica de moarte, rigiditatea, teama și anxietatea. Pe plan spiritual, negativ, vorbim de constrângere, obligativitate, agitație, iar pozitiv, despre acceptare, iubire, inițiativă și trezire spirituală”, punctează medicul Teodor Coldea.

Moderator: ANA MARIA GHIUR

 

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+.

Ne găsiți și pe: https://www.facebook.com/Undoctorpentrudumneavoastra/.

 

***
Partenerii emisiunii:

(w100) HofigalHofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

4:00 Investiţi în România! (R)

* Internaţionalizarea firmelor româneşti

Invitati: Maria Grapini-membru al Parlamentului European, Lucian Rotar-investitor, antreprenor în serie Franţa şi România, Ambasador Repatriot în Franţa, Radu Hanga-preşedinte Bursa de Valori Bucureşti, Cosmin Mălureanu-investitor, antreprenor companie de e-learning, Cristian Tudor-investitor, antreprenor companie agricultură

Moderator Cristina Leorenţ

Grafică Laurenţiu Năstase

Documentarist & Poster Maker Giorgiana Şuşurincă

Jurnalişti tv: Ana Maria Ghiur, Roxana Segneanu şi Răzvan Onesa

Realizator Cristina Leorenţ

Producător Raluca Amzăr

(Reluare)

5:00 5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu (R)

* Ep. 107-111

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)
 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri