loader
Foto

Galerie foto

Un doctor pentru dumneavoastră: metode pentru regenerarea organismului

Între 2 și 5 septembrie, echipa emisiunii vă propune să revedeți ediții dedicate medicinei creștine, metodelor de regenerare a organismului, turismului dentar.

 

Ana Maria Ghiur
Măriuca Mihăilescu

Luni, 2 septembrie 2019

MEDICUL TRATEAZĂ, DUMNEZEU VINDECĂ

Invitat: prof. dr. PAVEL CHIRILĂ, medic primar medicină internă, profesor de bioetică creștină, competenţă în apifitoterapie şi homeopatie

Creator al conceptului de medicină creştină, personalitate de excepție a medicinei românești, doctorul Pavel Chirilă, ne învață că: „Ființa umană depinde de alte legi ale firii, necunoscute medicinei”, că ”vindecarea integrală este una a trupului și a sufletului dimpreună sau numai a sufletului.” Trecut prin multe încercări și împotriviri, a reușit să-l aducă pe Hristos mai aproape de oameni, mai ales de bolnavi, prin așezămintele religioase, mânăstiri și spitale construite în preajma Bucureștiului și în inima tărâmului de poveste, Cheile Nerei, locul unde se simte mereu acasă. Prin dedicare, toleranță, răbdare, pricepere și credință a îmbogățit excelența medicală românească și a dus-o la un alt nivel de cunoaștere. Recent a suferit un accident vascular cerebral din care și-a revenit spectaculos. ”NIMIC NU PUTEȚI FACE FĂRĂ MINE”, spune Mântuitorul în Evanghelia lui Ioan, cap.15. Tot ce face acest om, cu o modestie ieșită din comun, face împreună cu Dumnezeu. Profesorul Chirilă mărturisește că ”meseria de medic este cea mai nobilă din lume” și ne împărtășește o parte din tainele medicinei creștine pe care o practică zi de zi, mai ales la capătâiul celor afectați de cancer. Sub lumina credinței în Dumnezeu aceștia au șanse să se recupereze.

Prin telefon, din Italia: dr. LAVINIA CHIRILĂ, medic specializare în chirurgie plastică și din România: dr. MĂDĂLINA POPESCU, medic specialist alergologie și imunologie clinică, președinte Fundația Sf. Irina

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Redifuzare din 29 mai 2019

(w882)

Marți, 3 septembrie 2019

REGENERAREA ORGANISMULUI

Invitat: dr. ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriţionist, competență în apifitoterapie, director Centrul de Terapie Naturală din Breaza, Hofigal

Organismul uman a fost înzestrat cu mecanisme și procese complexe de regenerare, activități care se desfășoară în fiecare clipă, în situații normale de viață. Atunci când apar pertubări ale acestor reacții biochimice și fizice, ca urmare a unei alimentații necorespunzătoare, a unor dezechilibre psihice și biologice, de foarte multe ori, organismul nu reușește să se refacă și se instalează boala. Pentru susținerea homeostaziei, echilibrului intern al corpului, încă din cele mai vechi timpuri, omul a apelat la natură, la plante, de la cele obișnuite, din alimentație, până la cele cu valoare medicinală. Există o diversitate de specii care ajută organismul să se regenereze.

Moderator: Ana Maria Ghiur

Redifuzare din 7 mai 2019

(w882)

Miercuri, 4 septembrie 2019

PIELEA ȘI SCHIMBĂRILE DE ANOTIMP

Invitat: dr. DORIN MUNTEANU, medic primar dermatologie–alergologie, DermaVital

Organismul uman este structurat și adaptat la condițiile de mediu, pentru a supraviețui într-un mod sănătos. Există numeroase mecanisme de reglare care intervin în aceste procese. Unele dintre cele mai importante sunt cele care se desfășoară sub controlul strict al sistemului imunitar. Orice dereglare la nivelul acestora duce la variate răspunsuri imune cu impact major aspra sănătății corpului. Variațiile de temperatură, variațiile climatice, induc răspunsuri imunitare, vizibile atât fiziologic-comportamental, cât și la nivelul pielii. Astfel sunt alergiile cutanate, dermatitele și lista continuă.

METODE MODERNE DE PREVENȚIE A AFECȚIUNILOR

Invitat: FLORICA MUNTEANU, specialist în medicină integrativă, DermaVital

Medicina energo-informațională este o specialitate care, cu metode neinvazive, permite diagnosticarea incipientă, determinarea gradului de boală și apoi tratarea diferitelor probleme de sănătate cu mult înainte ca acestea să fie vizibile, spre deosebire de orice altă tehnică de investigare.

Moderator Ana Maria Ghiur

Redifuzare din 12.03.2019

 

Joi, 5 septembrie 2019

TURISMUL DENTAR

Invitat: dr. IONUȚ LEAHU, medic stomatolog, specializare în implantologie orală, Clinicile dr. Leahu

Stomatologia românească a evoluat extrem de mult datorită medicilor foarte bine instruiți, dar mai ales a aparaturii ultraperformante cu care sunt dotate majoritatea cabinetelor din țară. Pentru îmbunătățirea sănătății și esteticii dentare, prețurile serviciilor stomatologice sunt mai accesibile în România comparativ cu alte țări, ceea ce a determinat o dinamică mai mare a prezenței românilor, dar și străinilor în cabinetele de stomatologie. Este un punct benefic pentru dezvoltarea turismului medical, mai ales a celui dentar.

TUMORILE CEREBRALE

Invitat: dr. IONUȚ GOBEJ, medic primar neurochirugie

România ocupă un loc fruntaș pe lista bolilor neurologice, mai ales în ceea ce privește afecțiunile tumorale. Cauzele acestei situații sunt extrem de variate, inclusiv factorul genetic. Se recomandă, printre altele, atenție la: stres, alimentație incorectă cu lipsă de nutrienți, minerale, vitamine și substanțe antioxidante, acestea din urmă fiind motorul unei celule sănătoase. Conform statisticilor societăților mondiale din domeniu, tumorile cerebrale reprezintă, în lume, aproximativ 2% dintre toate cazurile de cancer şi aprox. 3% din totalul deceselor legate de cancer. Studiile epidemiologice la nivel mondial indică o creştere a incidenţei şi prevalenţei în ultimii ani. Tumorile cerebrale apar de sine stătător sau sunt metastaze ale altor tipuri de cancere și pot afecta radical viaţa pacientului, până la imobilizare la pat şi chiar deces. Vorbim despre tratamente moderne care conservă funcţiile vitale ale bolnavului, în vederea creșterii calității vieții.

Moderator Ana Maria Ghiur

Redifuzare din 18.04. 2019

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+.

***
Partenerii emisiunii:

(w100) HofigalHofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

15:00 A doua Românie (R)

Este prima pianistă din România devenită Young Steinway Artist. S-a remarcat de la o vârstă fragedă, iar la 7 ani, debuta pe scena Ateneului Român. A cântat pe marile scene din Europa, America de Nord și Asia şi a obţinut numeroase premii, iar concertele au fost difuzate de cele mai importante canale de muzica clasică. Sînziana Mircea are o carieră impresionantă de pianist concertist şi este profesor universitar de pian la Conservatorul „Luigi Canepa” din Sardinia.

La cea de-a 60-a ediție a Bienalei de Artă de la Venezia, România va prezenta o expoziție a artistului clujean Șerban Savu ce are ca temă relația dintre muncă și timp liber, curatoriată de Ciprian Mureșan. De altfel, cei doi artişti s-au bucurat recent de un real succes în capitala Italiei, unde au avut loc doua expoziţii organizate de Accademia di Romania. Despre aceste evenimente şi despre felul în care este promovată şi reprezentată cultura româna la Roma, vorbim cu Oana Boşca Mălin, director adjunct la Accademia di Romania.

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)

16:00 Ora regelui

Tinerii din București și din Iași care au finalizat nivelul de aur al programului Duke of Edinburgh, în acest an, au obținut cea mai înaltă distincție și, în cadrul unei ceremonii organizate de Majestatea Sa Margareta, la Palatul Elisabeta, au primit certificatul de recunoaștere.

Alteța Sa Regală Principele Radu a vizitat un liceu special al Buzăului, Colegiul Economic ”Regele Mihai”. După București, aici este al doilea centru de învățământ din țară din care provin mulți dintre studenții Academiei de Studii Economice din capitală.

Într-o clădire-monument de arhitectură din Craiova, a fost inaugurat Muzeul Cărții și Exilului Românesc. Noul muzeu ce deține 38 de colecții, reprezintă una dintre atitudinile necesare în rescrierea istoriei noastre postbelice și în reconsiderarea istoriei literaturii și culturii românești.

Arhiva primei agenții de presă din țară a început să se constituie cu 135 de ani în urmă. În acest timp, Agerpres a consemnat zi de zi evenimentele românilor și ale lumii. Povestea agenției care își păstrează menirea de a informa corect, impartial și prompt, o aflăm în ”Ora Regelui”.

Prezentator Bogdan Şerban-Iancu

Realizatori: Bogdan Ţerban-Iancu, Adelina Dumitrescu, Sandrino Gavriloaia

Producător Lidia Voicu

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri