loader
Foto

Galerie foto

Un doctor pentru dumneavoastră: Osteoporoza şi fracturile

Între 6 şi 8 mai, aflăm despre osteoporoză, tulburările endocrine, mecanismele de regenerare a organismului, dar şi despre simpozionul Stop Cancer România programat pentru luna mai. De la ora 18:30, pe TVR Internaţional.

 

LUNI, 6 MAI 2019

OSTEOPOROZA ȘI FRACTURILE

Invitat: dr. DAN RĂZVAN BENȚIA, medic primar neurochirurgie, supraspecializare microchirurgie cerebrală și spinală, tehnici minim invazive spinale și cerebrale, experiență profesională în Franța

Una din 4 femei şi unul din 5 bărbaţi suferă de osteoporoză, numită “boală oaselor” sau ”hoțul tăcut”. Osteoporoza afectează oasele și acestea devin vulnerabile la fracturi. Prin scăderea densității osoase, periostul se tensionează și doare sau se realizează o compresie pe rădăcinile nervilor. În lume, la fiecare 3 secunde, se produce o fractură osteoporotică. Aproximativ 200 de milioane de femei suferă de osteoporoză, dar numai o parte sunt diagnosticate şi tratate. O ediție în care vorbim și despre tratamentul minim-invaziv al osteoporozei.

HORMONII DAU TONUL STĂRII DE SĂNĂTATE

dr. ILEANA MARINESCU, medic primar endocrinologie, doctor în științe medicale

Tulburările endocrine reprezintă o etapă în producerea osteoporozei, o boală frecventă la femei, mai ales după menopauză. Vom vorbi despre relația dintre hormonii tiroidieni și masa osoasă. Tiroida influențează paratiroidele. Dacă ai prea mulți hormoni tiroidieni, ai risc crescut să dezvolți osteoporoză. Sedentarismul slăbeşte oasele. Astfel, mișcarea este cel mai bun tratament pentru prevenirea apariției osteoporozei și tratarea ei. Discutăm, printre altele, despre importanța echilibrului hormonal, rolul calciului în organism și influența alimentației asupra oaselor. În concluzie, aflăm cum prevenim apariția osteoporozei și ce putem face concret pentru menținerea sănătății sistemului osos.

Moderator: MĂRIUCA MIHĂILESCU


MARȚI, 7 MAI 2019

REGENERAREA ORGANISMULUI

Invitat: dr. ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriţionist, competență în apifitoterapie, director Centrul de Terapie Naturală din Breaza, Hofigal

Organismul uman a fost înzestrat cu mecanisme și procese complexe de regenerare, activități care se desfășoară în fiecare clipă, în situații normale de viață. Atunci când apar pertubări ale acestor reacții biochimice și fizice, ca urmare a unei alimentații necorespunzătoare, a unor dezechilibre psihice și biologice, de foarte multe ori, organismul nu reușește să se refacă și se instalează boala. Pentru susținerea homeostaziei, echilibrului intern al corpului, încă din cele mai vechi timpuri, omul a apelat la natură, la plante, de la cele obișnuite, din alimentație, până la cele cu valoare medicinală. Există o diversitate de specii care ajută organismul să se regenereze.

Moderator: ANA MARIA GHIUR

 

MIERCURI, 8 MAI 2019

STOP CANCER!

Invitat: prof. dr. DORU PAUL, medic specialist oncologie, hematologie şi medicină internă, S.U.A

Specialiștii au căutat și caută continuu să identifice cauzele și factorii generatori de cancer, dar mai ales tratamentele potrivite și metodele de prevenție ale acestei maladii milenare. Prof. dr. Doru Paul vine din SUA în studioul 12 al Televiziunii Române, cu informații prețioase. Vorbește, printre altele, despre natura cancerului, imunoterapia ca metodă terapeutică inovatoare care face parte din medicina personalizată, translațională, despre tratamentul cu CAR-T cells, importanța și progresele cercetărilor în oncologie, telemedicina în oncologie, modalități de prevenție a cancerului, probleme legate de vitamine si anti-oxidanți în cancer, dieta anti-cancer. Invitatul nostru este și organizatorul simpozionului de amploare, STOP CANCER ROMÂNIA. Acesta are loc la București, în perioada 10-12 mai și reunește personalități marcante: 40 specialiști din România și 22 specialiști în oncologie din SUA și Europa de Vest. Scopul este de a facilita dialogul între oncologii din țara noastră și cei din străinătate dar și de a crea o platformă de oncologie translațională în vederea schimbului de informații și idei.

Moderator: MĂRIUCA MIHĂILESCU

*****

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

 

 

23:50 Biografii necesare

*Vrăjitorul timpului îngheţat

Invitat: Costel Iacob-sculptor, curator, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România

„Eu m-am eliberat de volum şi am lucrat cu lumina. Pentru mine, sculptura nu este doar formă ci şi mişcare, goluri, umbre, aer” este mărturia de credinţă a lui Costel Iacob. Artistul este acea conştiinţă trează care poate descifra, uneori cu umor, alteori cu sarcasm şi cu intuiţie tăioasă, misterele lumii aşa cum le percepe el. Ceea ce îl deosebeşte însă pe Costel Iacob este putinţa de a le da viaţă într-un mod cu totul neaşteptat, prinzându-ne pe noi, ceilalţi, într-un farmec fără egal. Dar, nevoia lui nu se opreşte la propria percepţie ci la semnalul pe care îl lansează tuturor acelora care nu doar „aud” ci şi „ascultă”. „Timpul îngheţat”, „Scrinium Curiositatum” sau oricare dintre ideile sale, nu este o rămânere în proiect ci o analiză subtilă şi meşteşugită cu răbdare. Din 1985 el participă constant la expoziţiile de grup în ţară-peste 61 de expoziţii anuale importante-, sau în străinătate. Demersul său artistic a fost răsplătit cu premii precum Premiul Salonului de Artă Bucureşti, (în 1999), Premiul Uniunii Artiştilor Plastici pentru Ambient-Instalaţie, ArTuborg şi Premiul pentru Metal, Bienala de Arte Decorativă Bucureşti (în 2001). În 1994 a primit bursa din partea Fundaţiei „Giorgio Cini” din Veneţia/Italia.

Amfitrion: Ileana Ploscaru Panait-artist vizual şi realizator TV

Realizator şi producător: Ileana Ploscaru Panait

0:20 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

*O istorie care nu se învaţă la şcoală

*Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reusit să-si păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reuneste figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti

*Primăvara creştină

Un episcop martir: Anton Durcovici

Anton Durcovici a fost un episcop romano-catolic al diecezei de Iași în anii 1948-1949. Perioada a una de confruntare deschisă cu regimul comunist, iar episcopul Durcovici și-a făcut pe deplin datoria. A fost arestat în iunie 1949 și a murit la Sighet, în 10 decembrie 1951. A fost beatificat la data de 17 mai 2014 la Iași.

Redactor Doina Teodoru

Producător Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(redifuzare)

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

În Săptămâna Patimilor, la „Investiţi în România!”, am ales o temă deosebită: turismul religios, pelerinaj pentru suflet. Emisiunea s-a difuzat ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvri