loader
Foto

Încălzirea globală şi impactul asupra sănătăţii

Efectele infecţiilor bacteriene, chirurgia hepatobiliară, detoxifierea, încălzirea globală şi impactul asupra sănătăţii. Specialiştii invitaţi discută despre toate acestea în direct, de luni până joi, de la ora 18:30, la TVRi şi online pe TVR+.

 

Ana Maria Ghiur
dr. GABRIEL PAVEL

LUNI, 11 IUNIE

 

ALIMENTAȚIA ÎN BOLILE CRONICE

Invitat: dr. VIRGILIU STROESCU, medic primar endocrinologie, doctor în științe medicale

Aflăm în această primă parte a emisiunii cum contribuie alimentația vegetariană la ameliorarea bolilor cronice.

 

ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ ȘI IMPACTUL ASUPRA SĂNĂTĂȚII

Invitat: prof.dr. Florin Mihălțan, şef Secţia Clinică Pneumologie III, Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie

Modificările climatice din ultima decadă au adus schimbări importante și cu impact negativ asupra ecosistemelor, inclusiv celui uman, de la cele mai simple organisme (bacterii și virusuri), dar nocive, până la cele mai complexe. Unele organisme și-au schimbat structura și acțiunile, devenind mai rezistente și mai stabile, altele au devenit mai fragile, mai vulnerabile și mai expuse atacurilor biologice, chimice și fizice. Omul este cel mai afectat, pentru că abilitățile de adaptare și schimbare a unor procese complexe organice, presupun o perioadă extrem de lungă de transformare. Mediul influențează dezvoltarea organismului încă din perioada intrauterină, determinând formarea fizică, biologică și psihică. De exemplu, temperaturile extreme, variabile pe o perioadă scurtă de timp, au acțiune nocivă asupra principalelor sisteme: imunitar, cardiovascular, nervos, și determină reacții de apărare puternice traduse, de multe ori, prin apariția unor boli și chiar agravarea celor deja instalate, de la infecții virale și bacteriene, până la boli autoimune, cardiovasculare grave.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

 

MARȚI, 12 IUNIE

DETOXIFIEREA, SĂNĂTATE ȘI FRUMUSEȚE

Invitat: dr. Adriana Tatomirescu, medic nutriţionist, competenţă în apifitoterapie, HOFIGAL, directorul Centrului de Terapie Naturală „Alexandra” din Breaza

Natura este cel mai bun profesor, mai ales când ne arată cele mai bune soluții de a ne păstra sănătoși și frumoși din toate punctele de vedere. Ea ne oferă resursele necesare pentru a desfășura toate procesele și mecanismele specifice. Ne oferă plantele și alimentele principale, care stau la baza unui organism sănătos. Mai ales în anotimpurile bogate în verdețuri, fructe și legume, prin care se pot activa procesele de detoxifiere, de eliminare a toxinelor acumulate în perioadele reci ale anului. Iar dacă fiecare om își menține curățenia exterioară și interioară, în armonie cu natura și mediul în care trăiește, va deveni un om și mai frumos și mai sănătos!

Moderator: Ana Maria Ghiur

(w882)


MIERCURI, 13 IUNIE

EFECTELE INFECȚIILOR BACTERIENE

Invitat: dr. MIHAELA TOMOIU, medic primar ORL

Organismele vii au învățat, în procesul de supraviețuire, să trăiască mai ales în simbioză unele cu celelalte, chiar și cele mai periculoase. Omul, de exemplu, trăiește împreună, într-un anumit echilibru, cu milioane de tulpini virale și bacteriene. Le întâlnim la nivelul sistemului digestiv, respirator, pe piele. În mod obișnuit acestea nu au impact negativ asupra sănătății noastre, unele sunt chiar vitale pentru buna funcționare a proceselor noastre interne. Atunci când factorii interni sau externi devin mai intenși ca acțiune, aceste microorganisme reacționează și induc efecte asupra sănătății. În funcție de mecanismele interne de apărare, omul le poate face față pozitiv sau se poate îmbolnăvi. Așa se întâmplă și cu bacteriile care trăiesc, în mod obișnuit, la nivelul mucoasei căilor respiratorii. Streptococii sau staphylococii sunt bacterii care, odată stimulate de condițiile de mediu, induc apariția afecțiunilor respiratorii. Unele tulpini devin chiar extrem de periculoase putînd provoca boli grave la nivelul întregului organism.

 

MITURI ȘI ADEVĂRURI

Invitat: prof.dr. Pavel Chirilă

Un sistem autonom, esențial vieții, alături de cel nervos, cardiac, digestiv și excretor, este sistemul imunitar, poarta de apărare a organismului în fața celui mai mic atac venit din mediul înconjurător sau chiar din mediul intern. El reacționează rapid și puternic cu ajutorul multiplelor componente și procese, extrem de complexe și strâns interrelaționate. Astfel sunt implicate numeroase organe, structuri şi substanţe, printre care globulele albe, măduva spinării, vasele limfatice şi organele, celulele specializate din anumite ţesuturi ale organismului şi substanţe specializate numite factori de ser, care sunt prezente în sânge.

Toate aceste componente conlucrează pentru a proteja organismul împotriva bolilor şi infecţiilor. Sistemul imunitar este adaptat și are toate atuurile de a realiza supraviețuirea organismului, în orice condiții, până la epuizare. Acesta este momentul în care trebuie intervenit cu ajutor din afară, prin terapiile naturale deja consacrate și inspirate de natură.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

 

JOI, 14 IUNIE

TINERI LA ORICE VÂRSTĂ

Invitat: ADRIANA GIUGULA, specialist în nutriție și biorezonanță

Omul s-a format ca ființă rațională datorită activităților mentale apărute ca urmare a procesului de supraviețuire în mediul în care trăiește. Procesul de gândire, mentalizare și de identificare o omului cu el însuși duce la menținerea individului la o stare de tinerețe continuă. Pentru a rămâne tineri la orice vârstă înseamnă să ne amintim de copilul din noi și să-l ajutăm să se desfășoare. Să ne bucurăm în interiorul nostru de toate lucurile frumoase care ne înconjoară, să iubim și să dăruim fără să cerem nimic înapoi, să ducem un stil de viață sănătos și să păstrăm ceea ce natura ne-a dăruit.


CHIRURGIA HEPATOBILOPANCREATICĂ

Invitat: dr. Bogdan Dorobanțu, medic primar chirurgie generală, Institutul Clinic Fundeni

Unul din principalele organe care realizează procese importante și complexe de metabolizare, detoxiifiere și protecție, este ficatul, cel mai mare organ din corpul uman cu o esențială capacitate de regenerare. Pentru că este expus unor activități continue, rapide, complexe, dar și la acțiunea multor factori nocivi, de multe ori, începe să funcționeze eronat, îmbolnăvind și alte organe, până la autodistrugere. Atunci când apare boala, la un grad foarte mare de risc pentru viața omului, tratamentul cel mai indicat este cel chirurgical. În situația în care trebuie eliminat cu totul, se face transplantul hepatic pe baza compatibilității dintre donator și receptor, care nu presupune, întotdeauna, transplantarea întregului organ, ci numai a unui fragment, ca urmare a proprietății de regenerare.

Moderator: Ana Maria Ghiur


Producător Monica Ancuţa

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook:https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

Mulțumim GALLA COLLECTION pentru ținutele doctorului Gabriel Pavel, moderatorul emisiunii. Mai mult, descoperiți pe Facebook: https://www.facebook.com/GallaCollectionShop/
Telefon:021.311.30.33.

Mulțumim DACIA 24 pentru ținutele Anei Maria Ghiur, moderatorul emisiunii. Mai mult aflaţi la numărul de telefon: 0755 096 942 şi pe pagina de Facebook:https://m.facebook.com/1stfloorDacia24/?ref=bookmarks.

Mulțumim doamnei  Laura Stănescu, consilier stil vestimentar, pentru sprijinul acordat în alegerea ținutelor. Stilul vestimentar reprezinta uneori singura posibilitate de a crea o prima impresie celorlalti.  Redescoperă stilul personal: http://laurastanescu.com; email: office@laurastanescu.com sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/LauraStanescuPersonalShopper/.

12:00 Investiţi în România! (R)

* Internaţionalizarea firmelor româneşti

Invitati: Maria Grapini-membru al Parlamentului European, Lucian Rotar-investitor, antreprenor în serie Franţa şi România, Ambasador Repatriot în Franţa, Radu Hanga-preşedinte Bursa de Valori Bucureşti, Cosmin Mălureanu-investitor, antreprenor companie de e-learning, Cristian Tudor-investitor, antreprenor companie agricultură

Moderator Cristina Leorenţ

Grafică Laurenţiu Năstase

Documentarist & Poster Maker Giorgiana Şuşurincă

Jurnalişti tv: Ana Maria Ghiur, Roxana Segneanu şi Răzvan Onesa

Realizator Cristina Leorenţ

Producător Raluca Amzăr

(Reluare)

13:00 Europa mea

Producător Gabriel Giurgiu

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

„Biografii necesare”. Costel Iacob: Eu m-am eliberat de volum şi am lucrat cu lumina. Pentru mine, sculptura nu este doar formă, ci şi mişcare, goluri, umbre, aer

La „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait discută cu sculptorul Costel Iacob: la TVR Cultural, duminică, 28 aprilie, iar la ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri