loader
Foto

Galerie foto

„Un doctor pentru dvs.” vine cu sfaturi utile despre frumuseţe şi sănătate

De luni până joi, de la ora 19.00, la TVR Internaţional vă ţinem la curent cu cele mai noi informaţii despre afecţiunile organismului, dar şi despre remediile acestora.

 

Ana Maria Ghiur
Miruna Moraru
Irninis Miricioiu
Sorin Sîrbov

Luni, 14 decembrie

Kilogramele în plus conduc către obezitate severă, o boală care atrage după sine şi alte afecţiuni grave, precum diabetul zaharat de tip 2, hipertensiunea arterială, dislipidemia sau steatoza hepatică.

Reducerea stomacului - gastric sleev - este o operaţie metabolică care corectează problemele pacienţilor. Peste 93% dintre aceştia şi-au ameliorat până la remisie aceste afecţiuni şi au reuşit să slăbeascã semnificativ după intervenţie.

În ediţia de luni, Irninis Miricioiu şi Nicoleta Băjenaru (medic primar în chirurgie generală la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila”, cu competenţă în chirurgie laparoscopică, endoscopie digestivă şi ecografie generală) vin cu soluţii pentru obezitate.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 15 decembrie

Miruna Moraru ne aduce sfaturi utile despre frumuseţe şi sănătate. Florica Munteanu, specialist în biorezonanţă şi dermato-cosmetică, ne aduce în atenţie că hidratarea, exfolierea şi nutriţia sunt cele mai importante elemente pentru îngrijirea pielii indiferent de vârstă.

Astfel, adaugăm un stil de viaţă sănătos cu respectarea tuturor ritmurilor biologice, de la alimentaţie până la somn, conform anotimpului în care ne găsim. În perioada rece, pielea şi greutatea corpului încep să-şi modifice stabilitatea optimă.

Frigul activează multe afecţiuni interne şi externe, de la boli osoase, gastrice, respiratorii până la psoriazis şi lupus. De aceea, există recomandări specifice, personalizate, dermatologice şi kinetoterapeutice.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

(w882) Echipa Un

Miercuri, 16 decembrie

Despre dizabilitatea în bolile osoase, Ana Maria Ghiur a vorbit cu dr. Mihai Berteanu, şef la Clinica de Reabilitare Medicală, din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Elias.

Dizabilitatea este un complex de deteriorări, limite şi restricţii ce apar odată cu instalarea afecţiunilor cronice, leziunilor şi traumatismelor.

Ea se referă la aspectele negative ale interacţiunii individului cu o anumită stare de sănătate (adăugând şi factorii personali şi de mediu). Dizabilitatea poate modifica gândirea, atitudini, relaţiile familiale şi sociale, integrarea în societate.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 17 decembrie

Sorin Sîrbov şi dr. Laurenţiu Beluşică, medic primar în chirurgie generală la Spitalul Militar de Urgenţă „D. Gerota”, ne-au dat informaţii despre litiaza biliară. Este cea mai frecventă afecţiune a căilor biliare principale, mai ales la femei - de patru ori mai mult faţă de bărbaţi.

Una dintre principalele cauze favorizante este secreţia unei compoziţii diferite a bilei la cele două sexe. La femei, sucul biliar are 14% substanţe solide, faţă de 9%, cât există la barbaţi.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: office@liviadent.ro

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook.

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.

(w100) Logo Ponde Unul dintre cele mai ambițioase proiecte medicale din Romania, Ponderasare o capacitate de 141 de paturi, 8  săli de operație și peste 35 de cabinete medicale. Centrul este dotat cu tehnologie de avangardă: echipamente medicale  de ultimă generație pentru centrul de imagistică (CT, RMN, ecografie și RX), cinci săli de operație utilate complet cu echipamente de chirurgie laparoscopică 2D și 3D,  anestezie video-asistată, două laboratoare de endoscopie și, nu în ultimul rând, un centru de training ce are sisteme audio-video de transmisie live Full HD 3D din sălile de operație în sălile de curs. În prezent, Ponderas este singurul Centru de Excelență în Chirurgia Metabolică și Bariatrică din Estul Europei cu dublă acreditare – europeană și americană. Contact: Tel.: 021 9886/ 0751.116.397,  office@ponderas.ropagina de Facebook

(w100) FlorăriaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact:office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook.

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!


22:00 Gala umorului

Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Producător Cosmin Dumitru

23:15 PHOENIX. HAR/JAR

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri