loader

„Un doctor pentru dvs.”: ediţii despre fitoterapie şi chirurgie minim invazivă

În emisiunea „Un doctor pentru dumneavoastră”, de luni până joi, de la ora 18.30, la TVR Internaţional puteţi revedea, în săptămâna 18-21 iulie, ediţii difuzate în luna martie. Aflaţi mai jos temele de discuţie.

 

Irninis Miricioiu
Sorin Sîrbov
Ana Maria Ghiur

Luni, 18 iulie

Irninis Miricioiu v-a adus pe 28 martie informaţii despre terapiile naturale pentru afecţiunile pielii şi fitoterapia în afecţiunile respiratorii. În prima parte a ediţiei invitată a fost dr. Daniela Raiciu, doctor în ştiinţe farmaceutice, vicepreşedinte - Societatea Română a Chimiştilor Cosmetologi, director marketing - Hofigal. Statistic, una din zece persoane suferă de eczemă cel puțin o dată în viață. Pielea, cel mai mare organ al corpului, este expusă mereu la factori variaţi de mediu, mulţi dintre ei, nocivi. Îmbolnăvirea acestui organ poate duce chiar la deces. Îngrijirea pielii, intern şi extern, are un rol important în menţinerea sănătăţii.

Invitata celei de-a doua părţi a fost dr. Iulia Burghiu-Hobeanu, medic specialist ORL, competenţă în apifitoterapie. Conform statisticilor, după bolile cardiovasculare şi cerebrale, bolile respiratorii reprezintă a treia cauză de mortalitate în Uniunea Europeană. Schimbarea mediului şi înmulţirea factorilor poluanţi au dus la creşterea numărului de afecţiuni la nivelul căilor respiratorii, multe dintre ele greu de tratat. Însă, natura are la dispoziţie o varietate de plante capabile să ofere cele mai bune remedii terapeutice. Despre ce este vorba, aflaţi în ediţia de luni a emisiunii!

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 19 iulie

Sorin Sîrbov a adus în atenţie, pe 29 martie, două subiecte medicale importante: tumorile cutanate şi varicele. În prima parte a ediţiei moderatorul a stat de vorbă cu prof. univ. dr. George-Sorin Ţiplică, medic primar dermato–venerolog, șef Clinica de Dermatologie, Spitalul Clinic Colentina. Conform statisticilor, unul din trei pacienţi examinaţi are cancer de piele, iar la fiecare 60 de minute se înregistrează un deces din cauza unei tumori. Depistate la timp, 90% dintre cancerele cutanate pot fi vindecate. Autoexaminarea pielii şi monitorizarea periodică a aluniţelor şi leziunilor de către medicul dermatolog pot salva viaţa.

Invitatul din partea a doua a ediţiei a fost dr. Toni Feodor, medic primar chirurgie generală, supraspecializare în flebologie, Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu şi Medicină Preventivă al Academiei Române. Boala varicoasă afectează tot mai mulţi tineri. Conform statisticilor,  unul din cinci români suferă de varice, de boala venoasă cronică. Mai mult, 80% dintre femei şi 20% dintre bărbaţi se confruntă cu această afecţiune. Cauzele sunt multiple, însă de cele mai multe ori, este implicată ereditatea.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

(w882) Un doctor

Miercuri, 20 iulie

Ana Maria Ghiur a venit pe 30 martie cu informaţii utile despre chirurgia minim invazivă, în prima parte a ediţiei, şi despre sănătatea inimii, în partea a doua. În studiou s-a aflat dr. Stanislav Rurac, medic primar chirurgie cardiovasculară, Sanador. În România, se realizează chirurgie minim invazivă în mai multe specialităţi medicale. În chirurgia cardiacă, intervenţiile minim-invazive se fac de aproximativ cinci ani şi presupune abordul structurilor inimii prin incizii mici la nivelul toracelui, cu păstrarea pe cât posibil a integrităţii acestuia, cu riscuri mici de sângerare şi infectare şi mai ales cu recuperarea bolnavului mult mai rapid. Prin aceste tehnici se pot realiza operaţii din patologia valvulară din boala cardiacă ischemică, malformaţii congenitale la adulţi şi tumori cardiace.

În partea a doua, kinetoterapeutul Iulian Nica i s-a alăturat doctorului Stanislav Rurac şi ne-a învăţat exerciţii pentru recuperarea după intervenţii cardiovasculare.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

(w882) Un doctor

Joi, 21 iulie

Sorin Sîrbov a realizat pe 31 martie o emisiune despre autism, iar invitate au fost prof. univ. dr. Iuliana Dobrescu, şef secţia de Psihiatrie Pediatrică, şi dr. Florina Rad, medic primar Psihiatrie Pediatrică, Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia”. Conform recentelor studii americane, în lume, 1 din 68 de persoane suferă de autism. Specialiştii estimează că, la ora actuală, autismul este o afecţiune care depăşeşte în frecvenţă, boli precum cancerul, diabetul şi Sindromul Down. Se estimează că,  în România, există peste 15.000 de persoane cu autism.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Partenerii emisiunii:

Înființat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continuă.  În prezent, deține mai multe clinici, laboratoare de analize medicale și cel mai mare spital privat multidisciplinar din țară. Cu o suprafață totală de 23.000 de mp și o capacitate de 402 de paturi, Spitalul SANADOR pune la dispoziție o gamă complexă de specialități medicale și chirurgicale și  blocuri operatorii dotate la standarde europene. Număr de contact 021.9699; e-mail: frontdesk@sanador.ro sau pagina deFacebook.

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: Număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro 0733.045.855 sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322. 40.04

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021 492.04.42

(w100) FlorăriaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact:office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

12:00 Români universali

*Teodora Groza-inteligenţa concurenţei

Teodora Groza unul dintre acele nume romanești care au intrat deja în elita mondială. Deși foarte tânără, este licențiată în drept, absolventă de filozofie și lector la Sciences Po Paris. Ea a studiat Dreptul în Olanda şi Austria, iar acum este doctorandă la Universitatea Sciences Po din Paris, unde şi predă. Domeniile ei de interes sunt guvernarea AI, relația dintre inovare și reglementare, impactul noilor tehnologii asupra tehnicilor de reglementare, respectiv Dreptul și Economia.

Ea este, de asemenea, bursier de cercetare pentru proiectul Track AI, o inițiativă co-găzduită de Sciences Po Law School și CodeX, The Stanford Center for Legal Informatics. În plus, ea a fost redactor și curator al Harvard Journal of Law Technology Digest și este redactor-șef al Stanford Computational Antitrust Journal.

Teza de doctorat a Teodorei se concentrează pe guvernarea noilor tehnologii prin diverse module juridice (antitrust, drept corporativ, guvernanța datelor) și este considerată revoluționară în domeniu.Teodora Groza a mai scris și despre piețele de date, guvernanța noilor tehnologii, rolul reglementărilor în promovarea inovării și impactul noilor modele de afaceri asupra cadrelor antitrust din UE și SUA. Teza de licenţă în Drept a Teodorei a fost premiată, în 2019, drept cea mai bună cercetare în domeniul Dreptului european.

Este deosebit de implicată social și participă la nenumărate seminarii, conferințe și colocvii menite să contribuie la instruirea societății și mai ales a generațiilor tinere. Deși trăiește acum în Paris, Teodora Groza ține legătura cu Oradea natală și este activă și în România.

Realizator si prezentator Cristian Tabără

Producător Marin Găbudean

(Reluare)

12:30 România în lume

*Invitate: Medeea Marinescu-actriţă şi Alexandra Solea-manager cultural

Moderator Kyrie Mendel

Realizator Bogdan Stănescu

Producător Liliana Văduva

(Reluare)
 
Teodora Groza - inteligenţa concurenţei

Teodora Groza - inteligenţa concurenţei

publicat: joi, 08 mai 2025

Teodora Groza unul dintre acele nume romanești care au intrat deja în elita mondială. Deși foarte tânără, este licențiată în drept, absolventă ...

Drumuri aproape: Lugoj

Drumuri aproape: Lugoj

publicat: miercuri, 07 mai 2025

Lugojul e nod rutier și feroviar, dar mai e, privit din altă perspectivă, un nod cultural și istoric de mare importanță, atât în vremea ...

TVR organizează dezbaterea decisivă a alegerilor prezidenţiale la Palatul Cotroceni

„Un preşedinte pentru România" va fi difuzată joi, 15 mai 2025, pe canalele TVR1, TVR INFO, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA şi în mediul online

 

#tvri