loader
Foto

„Un doctor pentru dvs.”: ediţii despre fitoterapie şi chirurgie minim invazivă

În emisiunea „Un doctor pentru dumneavoastră”, de luni până joi, de la ora 18.30, la TVR Internaţional puteţi revedea, în săptămâna 18-21 iulie, ediţii difuzate în luna martie. Aflaţi mai jos temele de discuţie.

 

Irninis Miricioiu
Sorin Sîrbov
Ana Maria Ghiur

Luni, 18 iulie

Irninis Miricioiu v-a adus pe 28 martie informaţii despre terapiile naturale pentru afecţiunile pielii şi fitoterapia în afecţiunile respiratorii. În prima parte a ediţiei invitată a fost dr. Daniela Raiciu, doctor în ştiinţe farmaceutice, vicepreşedinte - Societatea Română a Chimiştilor Cosmetologi, director marketing - Hofigal. Statistic, una din zece persoane suferă de eczemă cel puțin o dată în viață. Pielea, cel mai mare organ al corpului, este expusă mereu la factori variaţi de mediu, mulţi dintre ei, nocivi. Îmbolnăvirea acestui organ poate duce chiar la deces. Îngrijirea pielii, intern şi extern, are un rol important în menţinerea sănătăţii.

Invitata celei de-a doua părţi a fost dr. Iulia Burghiu-Hobeanu, medic specialist ORL, competenţă în apifitoterapie. Conform statisticilor, după bolile cardiovasculare şi cerebrale, bolile respiratorii reprezintă a treia cauză de mortalitate în Uniunea Europeană. Schimbarea mediului şi înmulţirea factorilor poluanţi au dus la creşterea numărului de afecţiuni la nivelul căilor respiratorii, multe dintre ele greu de tratat. Însă, natura are la dispoziţie o varietate de plante capabile să ofere cele mai bune remedii terapeutice. Despre ce este vorba, aflaţi în ediţia de luni a emisiunii!

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 19 iulie

Sorin Sîrbov a adus în atenţie, pe 29 martie, două subiecte medicale importante: tumorile cutanate şi varicele. În prima parte a ediţiei moderatorul a stat de vorbă cu prof. univ. dr. George-Sorin Ţiplică, medic primar dermato–venerolog, șef Clinica de Dermatologie, Spitalul Clinic Colentina. Conform statisticilor, unul din trei pacienţi examinaţi are cancer de piele, iar la fiecare 60 de minute se înregistrează un deces din cauza unei tumori. Depistate la timp, 90% dintre cancerele cutanate pot fi vindecate. Autoexaminarea pielii şi monitorizarea periodică a aluniţelor şi leziunilor de către medicul dermatolog pot salva viaţa.

Invitatul din partea a doua a ediţiei a fost dr. Toni Feodor, medic primar chirurgie generală, supraspecializare în flebologie, Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu şi Medicină Preventivă al Academiei Române. Boala varicoasă afectează tot mai mulţi tineri. Conform statisticilor,  unul din cinci români suferă de varice, de boala venoasă cronică. Mai mult, 80% dintre femei şi 20% dintre bărbaţi se confruntă cu această afecţiune. Cauzele sunt multiple, însă de cele mai multe ori, este implicată ereditatea.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

(w882) Un doctor

Miercuri, 20 iulie

Ana Maria Ghiur a venit pe 30 martie cu informaţii utile despre chirurgia minim invazivă, în prima parte a ediţiei, şi despre sănătatea inimii, în partea a doua. În studiou s-a aflat dr. Stanislav Rurac, medic primar chirurgie cardiovasculară, Sanador. În România, se realizează chirurgie minim invazivă în mai multe specialităţi medicale. În chirurgia cardiacă, intervenţiile minim-invazive se fac de aproximativ cinci ani şi presupune abordul structurilor inimii prin incizii mici la nivelul toracelui, cu păstrarea pe cât posibil a integrităţii acestuia, cu riscuri mici de sângerare şi infectare şi mai ales cu recuperarea bolnavului mult mai rapid. Prin aceste tehnici se pot realiza operaţii din patologia valvulară din boala cardiacă ischemică, malformaţii congenitale la adulţi şi tumori cardiace.

În partea a doua, kinetoterapeutul Iulian Nica i s-a alăturat doctorului Stanislav Rurac şi ne-a învăţat exerciţii pentru recuperarea după intervenţii cardiovasculare.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

(w882) Un doctor

Joi, 21 iulie

Sorin Sîrbov a realizat pe 31 martie o emisiune despre autism, iar invitate au fost prof. univ. dr. Iuliana Dobrescu, şef secţia de Psihiatrie Pediatrică, şi dr. Florina Rad, medic primar Psihiatrie Pediatrică, Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia”. Conform recentelor studii americane, în lume, 1 din 68 de persoane suferă de autism. Specialiştii estimează că, la ora actuală, autismul este o afecţiune care depăşeşte în frecvenţă, boli precum cancerul, diabetul şi Sindromul Down. Se estimează că,  în România, există peste 15.000 de persoane cu autism.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Partenerii emisiunii:

Înființat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continuă.  În prezent, deține mai multe clinici, laboratoare de analize medicale și cel mai mare spital privat multidisciplinar din țară. Cu o suprafață totală de 23.000 de mp și o capacitate de 402 de paturi, Spitalul SANADOR pune la dispoziție o gamă complexă de specialități medicale și chirurgicale și  blocuri operatorii dotate la standarde europene. Număr de contact 021.9699; e-mail: frontdesk@sanador.ro sau pagina deFacebook.

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: Număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro 0733.045.855 sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322. 40.04

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021 492.04.42

(w100) FlorăriaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact:office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

5:00 Exclusiv în România

*Brasov Fagaras 2024

In acest episod pornim spre Brasov, polul turismului din Romania, de unde vrem sa exploram intreaga zona. Mai intai vom merge sa cunoastem o fosta jurnalista care acum face paine artizanala cu maia, iar apoi cresteaza painile cu desene care contin motive traditionale ori inspirate din natura. Ce iese din mana Anei Negru, din Bod, este nu doar foarte bun, gustos si sanataos, dar sunt si adevarate opera de arta. Si pentru ca dansatoarele din Crihalma sunt vestite in toate tara am fost sa vedem Dansul Fecioreasca Fetelor. Un dans pe cat de frumos, pe atat de spectaculos care asteapta aprobarea sa intre in patrimoniul imaterial UNESCO. Tot in Brasov a fost inaugurat recent si Muzeul Sportului si Turismului Montan unde se pot vedea exponate care învie istoria multor sporturi care iși țes poveștile împletite cu cele ale marilor sportivi. Schiuri de acum 150 de ani stau alături de primele perechi de patine pentru gheata, multe trofee si filme de arhiva din perioada interbelica, cu demonstratii sportive, sau de la mari evenimente care au marcat istoria sportului romanesc.

Nu ne-am grabit sa plecam din aceasta frumoasa zona pentru ca am aflat ca aici se afla Centrul Georgrafic al Romaniei. Pana in 2007 nimeni din comunitatea stintifica nu a fost preocupat de acest lucru. Profesorul universitar Alexandru Boroiu a reusit, dupa ani de munca si studiu, sa determine cu exactitate unde se afla centrul tarii. Acest loc nu se afla la Dealul Frumos, asa cum se credea, ci in alt loc care a surprins pe toata lumea.

Prezentator şi realizator Cristian Tabără

Producători: Marin Găbudean, Cristina Magearu

5:50 Investiţi în România! (R)

* Internaţionalizarea firmelor româneşti

Invitati: Maria Grapini-membru al Parlamentului European, Lucian Rotar-investitor, antreprenor în serie Franţa şi România, Ambasador Repatriot în Franţa, Radu Hanga-preşedinte Bursa de Valori Bucureşti, Cosmin Mălureanu-investitor, antreprenor companie de e-learning, Cristian Tudor-investitor, antreprenor companie agricultură

Moderator Cristina Leorenţ

Grafică Laurenţiu Năstase

Documentarist & Poster Maker Giorgiana Şuşurincă

Jurnalişti tv: Ana Maria Ghiur, Roxana Segneanu şi Răzvan Onesa

Realizator Cristina Leorenţ

Producător Raluca Amzăr

(Reluare)
 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri